19.03.05, 18:30

Tomuś ma 12 dni od 3 dni ma napady ( 2 -3 godzinne płaczu ) Tez od tych 3 dni
ulewa mu sie a jest karmiony piersią. Czy takie ulewanie dzicka karmionego
piersią jest normalne ?

Jak interpretować te napady płaczu ( kolka, gazy ? ) Czy macie jakiś pomysł ?
Obserwuj wątek
    • aagje Re: histeria 19.03.05, 19:45
      moze byc przemeczony.

u mnie minelo troche, zanim sie dowiedzialam, ze dziecko moze tez plakac z
      przemeczenia. a wtedy noszenie, bujanie, kolysanie tylko pogarsza sprawe, bo tym
      bardziej nie pozwala zasnac. i placz sie nasila.

Tobie tez sie pewnie czasem zdarza, ze jestes tak zmeczona, ze nie mozesz
      zasnac. a jakby Cie wtedy ktos jeszcze bujal, to by nie pomagalo. smile

• mama_oli3 Re: histeria 19.03.05, 20:01
        u mnie było podobnie!bo mała miała kolki!teraz już ich nie masmilekarmie ją tylko
        piersią i jak odstawiłam ze swojego jadłospisu mleko krowie to kolki ucichły!a
        ulewanie jest normalne!moja córcia ma już ponad cztery miesiące i codziennie
        ulewa!ale nie dużo!niektóre dzieci tak mają do ulewania a niektóre nie!ale to
        norma:0
        pozdrowienia
    • ariadnao Re: histeria 19.03.05, 21:37
      Zgadzam się z aagie, zmęczenie i za dużo bodźców. U mojej córeczki takie napady
      płaczu trwaly przez 1 miesiąc. Pomagalo wyjscie do kompletnie ciemnego pokoju,
      ciasne zawinięcie w rożek i delikatne bujanie rożkiem. Podrzucanie, chodzenie,
      bujanie (i częste zmienianie pozycji) tylko pogarszało sprawę.

Pozdr.

AO
      • waylander33 Re: histeria 19.03.05, 22:09
        Ten atak o którym pisałem trwał od 12 w poudnie do 22:00 teraz mały leży przy
        mamie i daj Boże spi. jak dla mnie to była pierwsza kolka, choć moge sie mylić
        • berecik7 Re: histeria 19.03.05, 22:41
          też stawiałabym na kolkę, przemęczenie pojawia się pod wieczór (18, 19-ta)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka