Dodaj do ulubionych

trzaskające kończyny

21.03.05, 19:46
Mam pytanie do e-mam. Mój 4 miesięczny synek, gdy go biorę za rączki, aby mógł
posiłować się ze mna ściskając je słyszę trzaski, tak jakby coś pękało w
rączkach. Czy może miałyście coś podobnego? Nie wiem co z tym robić. Być może
brakuje mu jakiś minerałów?
Pozdrawiam
Basia z synkiem Hubercikiem
Obserwuj wątek
    • hopsia Re: trzaskające kończyny 21.03.05, 19:55
      Czesc Basiu smile
      Ja mam podobny problem - z tym, ze mojej 6,5 miesiecznej coreczce strasznie
      chrupie lewa nozka. Nasila sie to jak bardzo napina nozke - mam wrazenie ze
      strzela jej jak kiedys lalce Barbie sie zginaly nogi na takie
      charakterysytyczne kilka kliknięć smile Nie wiem czy mam sie tym martwic - nasz
      zaprzyjazniony rehabilitant pytal czy dziecku to przeszkadza? Czy nam to
      przeszkadza? Jesli nie - to nie ma sie czym martwic smile
      Buziaczki
      HOPSIA
      • bazia74 Re: trzaskające kończyny 21.03.05, 21:30
        WItaj Hopsiu
        Napisz mi czy oprócz tej chrupiącej nóżki wszystko jest ok? NIe musiałaś jakoś
        specjalnie ją rehabilitować, bo pisałaś o zaprzyjaźnionym rehabilitancie? Mój
        Hubert jest leniuszkiem i sądziłam że może przez te chrupiące kończyny.
        Faktycznie chrupot jest przy napinaniu stawów. Mam czasami wrażenie że cos mu
        łamię jak np próbuję go podnieść do pozycji siedzącej.
        Pozdrawiam
        Basia
        • hopsia Re: trzaskające kończyny 23.03.05, 09:00
          Czesc Basiu smile
          Przepraszm ze tak pozno odpisuje, ale nie moglam odnalezc tego watku smile
          Tak naprawde to mamy kontakt z rehabilitantem z powodu asymetrii Malej - od 2 m-
          ca zycia jest rehabilitowana met.Vojty. Efekt jest naprawde niesamowity -
          Niunia wyprzedza wszystkie dzieci o jakis miesiac jesli chodzi o rozwoj
          psychoruchowy smile) Co mnie bardzo cieszy smile)
          A ta nozka jakos teraz sie uspokoila, fakt - jeszcze czasem jej tam chrupnie
          ale juz nie tak jak bylo smile)Ten charakterystyczny chrupot towarzyszy Malej jak
          sie mocno napnie, czyms jest poddenerwowana albo mocno zniecierpliwiona smile)
          Jesli dalej bedzie Cie tak martwic to najlepiej idz do lekarza - zawsze lepiej
          zapobiegac niz leczyc smile A i TY bedziesz spokojniejsza smile
          Buzka dla Ciebie i Hubercika smile
          HOPSIA
          • bazia74 Re: trzaskające kończyny 23.03.05, 23:17
            Nic nie szkodzi. Ja ostatnio też miałam mało czasu aby móc spokojnie usiąść
            przed komputerem.
            Mam do Ciebie pytanie o asymetrię. Była dzisiaj u mnie zaprzyjaźniona
            pielęgniarka pracująca w szpitalu dziecięcym mająca wykwalifikowanie w kierunku
            rehabilitacji ale nie tylko dzieci. Przyjżała sięmojemu szkrabowi i powiedziała,
            że powinnam się skonsultować z lekarzem ponieważ mały jak na jego wiek za mało
            się rozwija ruchowo (niecałe 3,5 miesiąca). Np nie łapie sam zabawek - jak mu
            podam to chwilkę potrzyma ale bezwiednie, na brzuszku pracuje tylko jedna rączka
            - tj podtrzymuję go a druga ucieka mu gdziekolwiek, no i nie jest zainteresowany
            dotykaniem jakichkolwiek zabawek - tylko leży i z zainteresowaniem na nie
            patrzy, nie ciągnie główki przy podnoszeniu się. Powiedz mi jak siestało że
            zaprowadziłąś swoją pociechędo rehabilitanta w tak wczesnym wieku. Boję się że
            starsznie późno siętym zainteresowałam. I czy takie objawy da sięnadrobić.
            Gorąco pozdrawiam
            Basia
    • memfis1 Re: trzaskające kończyny 22.03.05, 11:10
      Witajcie Kobietki.
      Podtrzymuję temat, bo też mnie to interesuje. Ja też zauważyłam takie chrupanie
      w kolankach i rączkach mojej córeczki...nie mam pojęcia czy to świadczy o czymś
      nieprawidłowym czy jest jak najbardziej normą u rozwijającego się dziecka.
      Proszę piszcie kochane czy znacie ten problem....i czy jest on właściwie
      problemem-dodam, że moja mała rozwija się prawidłowo i ma 7 msc.
      Pozdrawiam
      • bazia74 Re: trzaskające kończyny 22.03.05, 22:47
        ponawiam prośbę o opinię smile i radę.
        • mama_lidki Re: trzaskające kończyny 22.03.05, 22:55
          Mojej Lidce tez strzelalo w kostkach, problem sam sie skonczyl, choc do dzis
          nie wiem co bylo tego przyczyna.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka