Dodaj do ulubionych

sutek jako smoczek

25.03.05, 20:47
karmie moja coreczke piersia od poczatku - 3 tygodnie i jeden dzien - do tej
pory zadnych problemow poza fakterm ze mala od kilku dni lubi zasypiac z cycem
w buzi, szczegolnie pod wieczor kiedy jest bardzo ciekawa swiata. potrafi
wowczas ssac nawet 3 godz, rozgladac sie, zasypiac. Kiedy sutek jest poza jej
buzia, budzi sie,zlosci i denerwuje. czy ktos tak mial? prosze o rady co robic ..

Wesolych Swiat!
_hannamay_
Obserwuj wątek
    • agatha61 Re: sutek jako smoczek 25.03.05, 21:36
      ja mam core w takim samym wieku i dokladnie tak samo robi jak przyjdzie pora
      jedzenia to ssie intensywnie kilka minut a potem zabawa cycem czyli robi sobie
      smoczek ale 3 godz to przesada ja od wczoraj odzwyczajam jak juz nie je to
      koniec z cycem jak ja odstawiam to troche placze i szuka cyca przystawiam ja
      sprawzam czy rzeczywiscie jest glodna ale ona tylko ssie bez lykania wiec
      zabieram jesli nie je i juz daje w zamian smoczek przy ktorym sie zachowuje
      jakby nie jadla z tydzien ale jak ja dostawiam do cyca to nie je - po prostu
      odruch ssania chyba. ja juz przez top szukanie mam obsesje ze ona gloduje tym
      bardziej ze je krotko kilka minut ale pocieszam sie ze leci mi szybko pokarm i
      moze zjada w krotkim czasie duze ilosci. ale przeciez nie moge jej miec nonstop
      na cycu bo mi sutki odpadna chyba a poza tym to strasznie meczace wbrew pozorom
      Agata
      • magdalena1811 Re: sutek jako smoczek 25.03.05, 21:46
        Minie jej ta fascynacja cycem, ale to jeszcze potrwa, też to przechodzilismy z
        moim synkiem. Nasz pediatra radził mi wtedy "trzymać pod pachą i karmić..."
        • kama_msz Re: sutek jako smoczek 26.03.05, 09:59
          to przejdzie. moja cora tez tak robila. teraz ma 10 tygodni i jej minelo. no,
          moze nie do konca, bo lubi przy cycku posiedziec, ale nie za dlugo. no i obylo
          sie bez smoka, glownie dlatego, ze moja kinia nie chce go nawet wziac do buzismile
          a wieczorem po kapieli lubi sobie dluzej possac i zasnac z cycem. wiedocznie
          niektore dzieci tak majasmile

Moj kochany kotek
      • agagr Re: sutek jako smoczek 20.08.05, 19:16
        Ja mam podobny problem z moim 10 dniowym synkiem i podobnie sobie radzę.
        Odstawiam, jesli płacze to przystawiam na krótko i sprawdzam czy jest głodny.
    • eva78 Re: sutek jako smoczek 26.03.05, 10:08
      Mój maluch tak długo nie ssie, ale jak już jest bardzo zmeczony, szuka sutka.
      Kilka razy zassie go i usypia z sutkiem w buzi. Traktuje piers jak smoczek
      uspokajacz, którego nie mamy.
      • pasmal Re: sutek jako smoczek 26.03.05, 20:02
        U mnie to samo. A w dodatku po kilku minutach następuje wierzganie, prężenie i
        wypluwanie piersi, a po chwili, gdy ją odłoże znowu szuka i krzyczy.I tak
        czasem 3 godz! Najchętniej wieczorem i w nocy!
        • grzalka Re: sutek jako smoczek 26.03.05, 21:17
          U mnie pomogło przejście na rytm zaklinaczki- czyli jedzenie po obudzeniu, a
          nie przed snem smile
    • pulpcik Re: sutek jako smoczek 26.03.05, 21:37
      u nas było dokładnie tak samo - wrecz nie mialam kiedy isc sie wysikac.
      teraz dajemy smoka i jest OK.
    • mafi75 Re: sutek jako smoczek 26.03.05, 22:58
      u mnie było to samo, piersi zamiast smoczka, którego synek nie tolerował, zaraz
      się krzywił i krzyczał i tak zostało do dziś. I tu ku przestrodze: też liczyłam
      na to że jest malutki i mu przejdzie, a teraz ma skończone 9 miesięcy i nadal
      traktuje pierś jak smoczek, nie zaśnie bez cycusia i w nocy co się przebudzi to
      musi dostać chociaż na minutkę, bo jak nie to istny horror tak płacze. Więc
      dziewczyny czym prędzej postarajcie się zabierać pierś po jedzeniu!!!
      • curly2 Re: sutek jako smoczek 27.03.05, 17:40
        Mam dokładnie to samo co mafi75 i Mała ma 8 m-cy. Rada też ta sama. Nie wiem co
        zrobić, ale oduczcie.
        Pozdrawiam, kinga
    • villa79 Re: sutek jako smoczek 20.08.05, 11:17
      ja mam ten sam problem, synek ma 2 miesiace i karmie go wylacznie piersia.
      Niestety zrobil sobie z niej smoczek, probowalam dac mu zwykly smoczek ale nie
      chcial, zaczynal krzyczec. PrObowalam tez zabierac mu piers gdy przestal jesc
      ale to na nic bo zaczynal sie wrzask. Jak mam go oduczyć zasypiania przy cycku?
      Prosze doradzcie mi!!!
      • anita53 Re: sutek jako smoczek 20.08.05, 19:20
        Villa mam dokładnie tak samo jak Ty. Smoka wypluwa, a pierś -lekarstwo na
        wszystko. Tyle,że jestem uwiązana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka