kkkasiaaa1 04.04.05, 14:03 Czy przy takiej pogodzie jak dzis otwieracie okno w pokoju w ktorym przebywa dziecko i jak jest wtedy ono ubrane ? Dodam ze chodzi o dzieciacaki w wieku 4- 5 miesiecy. Pozdrawiam Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_radka Re: otwarte okna 04.04.05, 14:06 Otwierałam - Radek ma teraz 19 miesięcy, i nadal otwieram i normalnie po domowemu ubrane... Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: otwarte okna 04.04.05, 14:43 Ja otwierałam zawsze. Julek urodził się 25 grudnia i przyjechał do domu, w którym było otwarte okno, Ula - z sierpnia - tak samo. U nas okno jest otwarte non stop, w zimie też. Dzieciaki zdrowe, ubrane normalnie, niespecdjalnie ciepło. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: otwarte okna 04.04.05, 14:55 U mnie okna są otwarte cały czas, niezależnie od pogody. Do tego zwykle pozakręcane kaloryfery, bo w mieszkaniu jest przeważnie bardzo ciepło. Dziecko od małego jest do tego przyzwyczajone, w domu ubierane jest normalnie w pajacyka, bez dodatkowych okryć, nie choruje. Okno zamykam do kąpania ale tylko w pokoju Małej, bo w pozostałych pomieszczeniach zawsze jakieś okno jest otwarte. Ma 5 miesięcy, jest zdrowa jak rydz. Zawsze sprawdzam karczek, jeżeli jest ciepły i suchy to znaczy, że temperatura w pomieszczeniu jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aniammt Re: otwarte okna 05.04.05, 12:57 ja otwieram, ale tak żeby nie było przeciągu. A mały po domu "chodzi" (ma 6 mies.) ubrany w body i cienkiego pajacyka Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: otwarte okna 05.04.05, 13:37 u nas tez caly czas otwarte okna, czasem zamykam w nocy jak mi zimno ale rzadko.Maly ma prwie 2,5 m-ca i jest ubrany na "letniaka" tj body z krotkim rekawkiem, spodenki cienkie letnie, skarpeteczki (albo nie), jak przysypia to go przykrywam kocykiem. Po poludniu mamy slonce w mieszkaniu i jest potwornie goraco wtedy go przebieram w pajacyka z krotkimi nogawkami i sobie swobodnie fika.Nie ma problemow ze zdrowiem Odpowiedz Link Zgłoś
kkkasiaaa1 Re: otwarte okna 05.04.05, 13:56 Dziekuje za wypowiedzi. Ja tez mam otwarte okna ale byla u mnie znajoma i tak na mnie warknela ze przeziebie dziecko ze zupelnie zglupialam i musialam zasiegnac porady. Jeszcze raz wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
sisters Re: otwarte okna 06.04.05, 14:16 A czy jak dziecko bawi się na podłodze, to też macie otwarte okna? Ja się trochę boję, że się przeziębi, bo "ciągnie" po podłodze. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: otwarte okna 06.04.05, 15:58 Tak, przeciągi też nam nie straszne. Julenio był może ze dwa razy przeziębiony w ciągu 15 miesięcy i tyle. Acha - kapcie i skarpetki zciąga, jak tylko ma ku temu okazję )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: otwarte okna 06.04.05, 17:11 Moje dziecię( 4,5) właśnie smacznie chrapie przy uchylonym okienku. Ma na sobie body ,cienkie galotki , kołderkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mkonkol Re: otwarte okna 06.04.05, 17:30 W dzień okna są otwarte tak aby nie było przeciągu bo ten to i dorosłego potrafi powalić na kolana Amelia ubrana jest w body z długim i rajstopki. Na noc zamykam okno u Amelki bo wieczory i nocki jeszcze bywają dość chłodne. Jak nocki będą cieplejsze zapewne będzie miała okno otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: otwarte okna 06.04.05, 20:21 otwieram. ubrany jest tak samo jak przy zamknietym, czyli body i spiochy. chyba ze akurat spi, to przykrywam kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś