anek130 06.04.05, 16:09 cześc! czy którejś z Was lekarz przepisał dla dziecka witaminę B1? ona jest w tabletkach i nie wyobrażam sobie jak ją mozna podawać. Odpiszcie proszę, która z Was to stosuje? pozdrowienia Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek11 Re: Witamina B1! 06.04.05, 20:52 witaj! Moj synek Michaś dostaje witaminę B1 odkąd skończył 3 tygodnie (w przyszły piątek skończy 9 tyg.)Otóż ja podaję następująco: dzielę tabletkę na pół nożem i jedną połówkę rozgniatam na łyżeczce drugą łyżeczką w drobny proszek, następnie nabieram na tą łyżeczkę trochę przegotowanej letniej wody i ciach małemu do buźki. czasem zostaje troche tej sproszkowanej witaminy na łyżeczce więc jeszcze raz nabieram wody i podaję jeszcze raz.druga połowa zostaje na następny dzień. poczatkowo pomagał mi mąż, bo mały albo wytrącał mi łyżeczkę rączką albo wyciekało mu z buźki - teraz już mamy wprawę i ja i Michałek dodam tylko, że z wszystkich witaminek jakie dostaje michałek - ta smakuje mu najmniej, ale co zrobić! Pozdrawiwam - Kasia Odpowiedz Link Zgłoś