katarzyna_78 13.04.05, 12:49 Dziewczyny, na pewno możecie mi coś doradzić. Wybieram się w odwiedziny do 3- tygodniowych bliźniaczek i chciałabym im kupić jakieś drobne prezenciki, razem tak do 100 zl. Nie mam jeszcze swoich dzieci i znam się za bardzo na tym... Help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honi_29 Re: Prezent dla niemowlaka 13.04.05, 12:54 Może jakieś ładne pajacyki,albo sukieneczki(o ile to dziewczynki .Ja dla swojego synka dostałam kompleciki:spodenki z bluzą.Był malutki,ale przecież urósł...Mogą być też zabawki-grzechotki,gryzaczki,karuzelka z pozytywką,maskotki.Dla mamy chyba najpraktyczniejsze byłby ciuszki.Kup troszkę większe może rozmiar 68?Pozdrawiam,Honi Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: Prezent dla niemowlaka 13.04.05, 13:00 Dla takich malutkich noworodków zabawki raczej nie, może ładne kompleciki np śpioszki i kaftanik lub body, ładne rajstopki (firmy Wola lub Rewlon). Nie wiem czy orientujesz się ile mają wzrostu, w każdym razie radzę kupić coś o rozmiar większego, dzieci szybko rosną. Teraz jest mnóstwo ślicznych ciuszków w sklepach z odzieżą dziecięcą. Najlepsze są wygodne bawełniane ubranka. Bardzo praktycznym prezentem (jeśli to bliska rodzina) są pampersy lub chusteczki nawilżające dla niemowląt- uwierz mi idą jak woda i sporo kosztują. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Prezent dla niemowlaka 13.04.05, 13:07 Załóżmy,że wiesz jakich pieluch używają,ale czy wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Prezent dla niemowlaka 13.04.05, 13:21 ja bym jednak pieluch nie kupowala.to i tak musza kupic rodzice.najlepiej kup dziewczynkom jakies zabawki lub sukieneczki.za 100 zl kupisz napewno dwie fajne firmowe zabawki.zwroc uwage na opakowanie tam bedzie informacja od jakiego wieku zabawka sie nadaje.takie maluchy lubia zabawki grajace.np jakies gryzaki z muzyczka lub pluszowe grzechotki grajace.polecam tez zabawki firmy tiny love z owocowej serii od 3 miesiaca.mozna przyczepic do wozka sa bardzo kolorowe i pomyslowe.jedna kosztuje ok 40 zl.jesli zas chodzi o ubranka w sieci sklepow H&m znajdziesz fajne zestawy dla malenkich dzieci.polecam.pozdrowionka i zycze udanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
opos771 Re: Prezent dla niemowlaka 13.04.05, 13:38 Można kupić takie ładniutkie śliniaczki, zawsze się przydadzą lub skarpeteczki. Większość ciuszków na prezenty są dla rodziców nie funkcjonalne a nam głupio zrobić prezent z słabo wyglądającego np.pajacyka Ktoś miał racje, jak dobrze sie znasz z rodzicami to spytaj o pieluchy lub chusteczki do tyłeczków - tego zawsze mało a wcale nie jest tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: Prezent dla niemowlaka 13.04.05, 19:20 ja bym była zadowolona najbardziej z pieluch, wszyscy zarzucają ubrankami, nie ma gdzie tego pomieścić Odpowiedz Link Zgłoś