gosia_815 26.04.05, 21:33 Czy jest jakiś balsam lub oliwka z tej serii dla maluchów (moja córcia ma prawie 4 miesiące)jeśli tak to ile kosztuje i czy jest dobrym kosmetykiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karioka23 Re: OLILATUM 26.04.05, 21:38 www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net/index.php?cPath=33_58 Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomka1 Re: OLILATUM 26.04.05, 21:47 niestety oilatum ma tylko emulsję myjącą (gorąco polecam!), kremy, mydełko,szampon i chyba to wszystko. zresztą jak umyjesz swoje dziecko w emulsji to nie będziesz potrzebowała żadnych balsamów ani oliwek, skóra dziecka będzie naprawde bardzo nawilżona. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: OLILATUM 27.04.05, 09:37 jest jeszcze krem soft, ale on akurat nas uczulił, pomimo że emulsja jest ok. myślę ze powinnaś udaćsię do apteki i zapytac u żródła. Odpowiedz Link Zgłoś
hm1976 Re: OLILATUM 27.04.05, 10:32 Witam! Ja dla swojego 3-miesięcznego dzidziusia używam kremu,emulsji i szamponu. Dodam,ze emulsja jest bardzo droga.Kosztowała mnie prawie 30 zł. za 150ml. i na krótko starcza.Ale jest rewelacyjna.Krem tez polecam. Mozna poprosić w aptece próbki kremu czy emulsji. Odpowiedz Link Zgłoś
anulafla Re: OLILATUM 27.04.05, 10:59 Emulsja do kąpieli jest rewelacyjna !!! 35 zl za 250 ml ale nie uzywasz juz ani oliwki ani kremików na cale ciałko (bo na pupe pod pieluszke to wiadomo ze tak) Skóra dziecka jest w rewelacyjnym stanie!!! Moj synek wczesniej mial problemy z łuszcząca sie skórą np pod włoskami na główce - to nie byla ciemieniucha tylko po prostu oliwka itp kosmetyki nie nawilżały odpowiednio, po 2 dniach kąpieli w Oilatum problem zniknął. POLECAM !!!POLECAM !!!POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szam_anka1 Re: OLILATUM 27.04.05, 12:14 a ja wręcz przeciwnie nie polecam!!ukompałam małego raz i dostał łuszczycy na głowie i syn szwagierki również!więc nie wiem jak z tym nawilżaniem!!pozatym żeby były jakieś skutki trzeba co najmniej 20 minut trzymać małego w wodzie!! dla mnie to za długo Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu79 Re: OLILATUM 27.04.05, 16:00 Ja kąpałam moją małą max. 10 minut i skórka była jak nakremowana. Nie wiem więc jakich skutków się spodziewałaś... A poza tym te specyfiki są polecane dla dzieci z problemami skórnymi, więc dziwne, że Twoje dziecko dostało po nich jakiejś łuszczycy. No, ale każde dziecko jest inne. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: OLILATUM 27.04.05, 11:17 emulsja drogo wychodzi? bzdura, lejesz 1/2 nakrętki na wanne, 250ml starcza na m-c Odpowiedz Link Zgłoś
hm1976 do izia 27.04.05, 16:04 Niestety,nam pediatra kazała lać do wanienki 1 lub 1,5 nakrętki. Kupiliśmy 150 ml. prawie za 30 zł,to sama sobie oblic na ile to starczy.... 1,5 tyg. A do tego przeciez uzywamy innych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: OLILATUM 27.04.05, 16:20 Emulsja do kapieli jest super! Uzywamy juz 9 miesiecy i serdecznie polecam. Cenowo, jesli stosuje sie wedlug ulotki, wychodzi nie tak zle ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basiaf1 Re: OLILATUM 27.04.05, 19:31 Fakt, emulsja jest bardzo droga ale chyba warto. Nasz synek miał nóżki w szorstkie plamy- alergia ale po kąpielach w emulsji stopniowo ustąpiły. Polecam. Pozdrawiamy Basia i Jaś Odpowiedz Link Zgłoś
monmam Re: OLILATUM 27.04.05, 22:44 Drogie Mamy, a czy jeśli kąpiecie maluchy w emulsji, używacie dodatkowo mydła, czy sama woda z emulsją wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomka1 Re: do monmam 27.04.05, 22:59 podobno nie używa się zadnych innych środków myjących jak kąpiesz w emulsji,bo ona ma właściwości myjące tak bynajmniej pisze na ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś