julka114 04.05.05, 19:50 moja 3 tygodniowa córeczka ma katar i przez to cieżko oddycha. czy powinnam z tym pójść do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidias82 Re: katar 04.05.05, 19:57 Tak, uważam, że powinnaś z nią pójść do lekarza. To jeszcze bardzo malutkie dzieciątko - lepiej sprawdzić czy wszystko jest ok. Jak mój Michaś miał ok. 2. miesięcy pytałam pediatrę co robić, jak mały będzie miał katar(na szczęście nie miał). Odpowiedziała, że można posmarowac pod noskiem maścia majerankową i pójść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes721 Re: katar 04.05.05, 19:59 Jeśli dziecko nie ma gorączki, to katar trzeba leczyć domowymi sposobami.Donoska wpuszczać po kropelce soli fizjologicznej i na noc dobrze nawilżać pokój, ja mam nawilżacz powietrza i polecam gorąco te urządzenie.Maluszka trzeba układać wysoko. O tej porze roku może to być katar alergiczny. Jeśli wydzielina jest zielona trzeba iść koniecznie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p2 Re: katar 04.05.05, 20:00 Ja też mam ten sam problem u mojej 4 miesiecznej córeczki. Wybrałam sie z nią do lekarza z obawy, aby to nie było coś poważniejszego. Mała ma zapchany nosek i do tego kaszelek. Najgorsze jest to, że nie mogę wyciągnąć gruszką wydzieliny. Wszystko jej spływa do gardełka i dlatego kaszle. Pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś