ulka288 05.05.05, 23:04 Witajcie!! czy możecie mi coś napisać odnośnie mleka bebicon pepti czy wasze maluszki jedzą bez problemu to mleko bo podobno jest niedobre i dzieci niechętnie go jedzą pozdrawiam i dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
banaga Re: mleko bebicon pepti? 05.05.05, 23:10 wcale nie jest takie okropne. Moj Adas jadl bez problemu Pozdrawiam-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ulka288 Re: mleko bebicon pepti? 05.05.05, 23:30 a Twoje dziecko jadło wcześniej inne mleko? mój jadł nan Odpowiedz Link Zgłoś
mama.misia Re: mleko bebicon pepti? 06.05.05, 09:07 Witam Po pierwsze mała poprawka Bebilon pepti. Mój Michał je od 5 m-cy i na początku kiedy mu nie smakowało dodawałam soczku dla dzieci albo smakowej kaszki ryżowej (może być też Sinlac firmy Nestle, jest słodki i smaczny). Po jakiś 2 tygodniach przyzwyczaił się i je to mleczko bez problemu. Nie wiem jaka duża jest twoja niunia ale maluszki zwykle przyzwyczajają się do tego co jedzą, bo przecież zwylke nieznają lepszych i innych smaków Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mati7373 Re: mleko bebicon pepti? 06.05.05, 09:25 Rzeczywiście Babilon pepti nie jest bardzo smaczny ale to miód w porównaniu z np. Nutramigenem. Jeżeli jeszcze karmisz piersią możesz rozcieńczać Babailon swoim mlekiem wtedy maluch łatwiej je zaakceptuje. Nie wiem ile miesięcy ma Twoje dziecko ale im jest młodsze tym łatwiej wprowadzisz mleko bo jeszce nie reaguje zbyt dobrze na smaki. Mój syn uwielbia to mleko i mimo że ma już 3.5 roku nie wyobraża sobie dnia bez niego (wprowadziłam w 2 miesiącu). Odpowiedz Link Zgłoś
sylka77 Re: mleko bebicon pepti? 06.05.05, 09:34 Ja wprowadziłąm mleko Bebilon pepti kilka dni temu do dokarmiania i nie a szans żeby mój 6 tygodniowy synek to przełknął. Wcześniej był dokarmiany NAN1, które mu bardzo smakowało, niestety ze względu na podejrzenie skazy białkowej musi mieć hypoalergiczne mleko. Dzisiaj idę na wizytę do lekarza mam nadzieję, że poleci mi inne mleko , może NAN HA jest smaczniejszy, bo już nie daję rady, a mój synek jest ciągle głodny. Odpowiedz Link Zgłoś
malagonia6 Re: mleko bebicon pepti? 06.05.05, 09:44 A spróbuj przechodzić stopniowo na BP, dodaj najpierw jedną miarkę, następnego dnia dwie i tak dalej, aż zupełnie "mleka" Ci się zamienią. Możesz też łączyć z Sinlaciem, który jest słodki i smaczny, ale i BP, i sinlac musisz zrobić osobno i połączyć je. Nie wolno robić sinlacu na mleku czy mlekozastępczym. Możesz spróbować robić na ulubionej herbatce dziecka, albo plantexie i każdego dnia zmniejszać ilość herbatki, aby powoli dziecko przyzwyczajać do smaku BP. Ja sama tak się przyzwyczaiłam do zapachu BP, że jak któregoś dnia zrobiłam Nana to wydał mi się obrzydliwy )))) Pozdrv Odpowiedz Link Zgłoś
malagonia6 Re: mleko bebicon pepti? 06.05.05, 09:45 A sorki, nie doczytałam, że Twoje dziecko ma dopiero 6 tygodni. Na sinlac jeszcze za wcześnie ))) Pozdrv Odpowiedz Link Zgłoś