Dodaj do ulubionych

przeciekające pampersy

13.05.05, 19:15
od dwóch tygodni używamy Pampersów z nr 3, ponieważ te mniejsze były już
przyciasne. I tu zaczął się problem - uczucie wilgoci śpiochów w kroku.
Zapinałam już na wszelkie sposoby, poprawiałam falbanki i nic, ciągle to
samo. Mam wrażenie, że powodem tego jest zwężenie w kroczku tych pampersów.
Co prawda na opakowaniu napisane jest active baby, ale zgodnie z reklamą tv
owe active powinny dotyczyć chodzących dzieci, a nie w rozmiarze 4-9 kg,
leżących.
Czy któraś z was ma podobne odczucia? A może powinnam zmienić pieluszki, albo
poczekać, aż córeczka urośnie?
pozdrawiam
Aneta i Karolinka(19.02.2005)
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: przeciekające pampersy 13.05.05, 20:51
      u nas było dokladnie to samo jak przechodziliśmy z pampersów 3 na 4 zmieniłam na
      huggiesy mały dostał pierwszy raz odparzeń i wrócilismy do pampersów i bylo oki
      i teraz ani razu nie przeciekły
      • magda270519761 Re: przeciekające pampersy 13.05.05, 20:59
        moja ważyła 6.5 kg. kiedy przeszłam na 4 i wcale nie są za duże ( 4 to 7 - 18
        kg) , tw rozmiary to jakaś fikcja , u mnie czesto była kupa na plecach i teraz
        też się to zdarza , myśle nad zmianą pieluch pozdrowienia
        • ania800 Re: przeciekające pampersy 13.05.05, 21:15
          mój wazył prawie 8kg jak zmieniłam na 4 kilogramowio może się zgadza ale
          różnica wydaje mi się że jest w wielkości a kilogramy to swoją drogą
          ale można spróbować zmienic smile) może inne beda lepsze jak znajdziecie jakieś
          fajne to dajcie znać
          tylko nie huggiesy bo po nich Mat ma odparzenia ale tak to są ok
          • agnieszkaj10 Re: przeciekające pampersy 20.05.05, 07:26
            od urodzenia Pawełka używam pampersów i nigdy nie zdażyło się zeby przeciekały,
            obecnie Paełek waży 10200g i używamy rozmiaru 4+ i jestem bardzo zadowolona,
            huggisy to po prostu szajs, happy podobnie, pamper w nocy jest nie zmieniany
            nawet 12 godzin i suchutko.
    • carlascuzo Re: przeciekające pampersy 13.05.05, 21:22
      Mi w pampersach brakuje gumeczki z tyłu. Wiele razy kupa była na plecach!!!!!!
      Chociaż są to "active". Nie wiem co za kretyn wymyśla to. To chyba jedyna
      firma, która nie ma gumki. Nie powinni pozwalać sobie na takie błędy.
      My przerzuciliśmy się na pieluchy z Rossmana. Dla mnie super! I tanie! Ok 60
      szt kosztuje 30 zł
    • mamamichasia1 Re: przeciekające pampersy 13.05.05, 21:37
      Witam eMamy
      U nas pomogła zmiana na Huggisy.
      Pampersy też mi przeciekały.
      Polecam też pieluchy Albert 35 gr za sztukę w Gdańsku.
      Są delikatne i tanie.
      Pozdrawiam.m
      • yamadam2 Re: przeciekające pampersy 13.05.05, 22:31
        u nas też przeciekają i plecki są często brudne, ale przy zmianie na inne zaraz
        pupcia jest odpażona, czerwona i znowu wracamy do pampersów.chętnie sama dowiem
        się jak sobie radzicie.
    • jezusowa Re: przeciekające pampersy 17.05.05, 13:36
      Myślę ,że chodzi o sposób zakładania pieluchy . Niedawno to przerabiałam z
      drugim dzieckiem .Teraz sprawdzam czy dobrze założyłam podnosząc małej lekko
      pupę . Jeżeli pampers nie odstaje po bokach , ani z lewej ,ani z prawej strony
      plecków , jestem pewna że nie przesika ,w przeciwnym wypadku pierwsze siknięcie
      i mała do przebrania.
      • yamadam2 Re: przeciekające pampersy 20.05.05, 01:12
        ja dobrze zakładam pampersy - zapewniam, a przesiąkają nam tylko 3!
    • nataliamackowiak Re: przeciekające pampersy 20.05.05, 07:31
      Tez pamiętam, jak sie "przesiadłyśmy" z 2 na 3 Pampersy, był problem z
      przeciekaniem. Ale i wtedy i teraz uważam, że ten okres trzeba przejść, nie ma
      recepty na to, co zrobić. Oczywiście zakłądam że pielucha jest dobrze założona
      dziecku, te gumki mniejsze muszą iść do środka, a te większe na zewnątrz.
      Oliwka ma 7 mies., waży ponad 8 kg, używamy "3" i "4"( 4 na noc, na spacer
      itp). Teraz rzadko nam przeciekają.
      i jeszcze jedno-moja koleżanka ma synka i od 20 do 7 rano go nie przewija, a
      jakbym ja Oliwki nie przewineła ok.4 rano jak sie budzi na mleczko, to rano
      byłaby zalana...
      Natalia
      • nataliamackowiak Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 08:07
        wysłałam w piątek pampersy z reklamacją na pismie
        napisze Wam potem, co oni na to
        pozdrawiam
        Nataliasmile
        • shani79 Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 08:30
          Ja rowniez moge powiedziec,ze jestem niezadowolona z pampersow,strasznie
          przemakaja,kupilam pieluchy tesco i powiem szczerze sa tansze i lepsze.I nie
          musze sie martwic ze dziecku bedzie "zle"smile pozdrawiam
    • lidek0 Re: przeciekające pampersy 20.05.05, 07:44
      zmieniłabym na inne np.Happy lub Huggiesy ale nei te Soft&Dry bo one uczulają
      • ezagraj ja proponuję 20.05.05, 08:23
        Ja proponuję, skoro wam przeciekają pampersy aktiv baby zmienić je na pampersy
        total care . Moja kuzynka tylko tych używa bo inaczej synek jest cały usikany,
        ponoć są super. Emilka ma 6 m-cy i czasami zdarza nam się mokry bok podczas
        zabawy ale to przez to że wciąga brzuch i jak wtedy siusia to się przebieramysmile
        generalnie zgadzam się że w pampersach jest brak gumeczki z tyłu. Chętnie bym
        wypróbowała innych pieluch, ale ja już raz kupiłam super chusteczki z Lidla
        tylko że mała po dotknięciu chusteczką do skóry buł taki krzyk jakbym ją
        poparzyła i ślady też były podobne do poparzeń. Stąd moje obawy. Kolejne
        przeciwwskazanie to jak dla mnie mała różnica w cenie w stosunku do pampersów
        bo 3-9 gr na sztuce to nie wiele. Chętnie poczytam rady innych mam.
        Pozdrawiam
        Edyta
        Gg5895723
    • anettab Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 21:51
      pampersy jak przeciekały, tak przeciekają, ale znalazłam sposób - kupiłam
      huggisy, są super, polecam!!!! Całkowicie się przerzucamsmile)
    • asia9946 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:25
      ojjjjj przeciekaja, szczegolnie na bokach, ze o kupce nie wspomne, wyplywa
      tylem,ale boje sie zmienic na inne
      J.
      • inaas Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:28
        ja wypróbowałam już huggisy,happy,tesco i pampersy,niestety z tą kupką na
        plecach jest problem moim zdaniem niezależnie od pieluch.A przeciekają nie
        tylko pampersy! Huggisy są moim zdaniem rzeczywiście najlepsze!!!
        • mowi32 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:39
          Odkąd używamy rossmannów nie mieliśmy kupy na plecach. W hugggiesach i
          pampersach miało to miejsce dość często, a bellach wylatywały siki.
    • mmala6 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:33
      my uzywamy "3" z Dada i Rossman fioletowy, "4" Pampers na noc.Matek jest nie
      przewijany od ok 21ej do ok 8mej rano. Jak mial trojki to czasem rankiem cos
      bylo przemoczone, teraz juz sucho. W dzien "3" i jest ok.Matek wazy nieco ponad
      7kg.Juz nie pamietam kiedy ostatnio sie przesikal, a kupke mial na pleckach
      ostatnio a czasow noworodkowychsmileto chyba zalezy od "zdolnosci" indywidualnych
      dziecka.....
    • mala_m Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:35
      nam tez przeciekaja. zaczelo sie od przeciekania dwojek, wiec na noc zakladamy
      3. mala ma 3,5 miesiaca, 6,3kg. Problem w tym, ze trojki tez przeciekaja i to
      jak - gora i bokami, rano mala jest do przebrania i umycia, a becik na ktorym
      spi do prania. wczesniej tak nie bylo - 1 i przez jakis czas 2 byly ok. Mam
      wrazenie, ze oni cos zmienili w tych pieluchach, moze jakis projekt
      oszczednosci i wkladu jest mniej, wiec sa mniej chlonne. Boje sie przejsc na
      inne, wiele dziewczyn tutaj probowalo i od razu odparzenia.
      • mmala6 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:41
        ja tez sie balam ale zaryzykowalam najpierw z Dada z Biedronki (sa tanie 18 zl
        36szt rozm 3) wiec uznalam, ze w razie czego strata niewielkasmilejestem
        zachywcona.Potem idac za ciosem kupilam tez mala paczke na probe Rossman
        fioletowe (cena jak Dada) i jestem jeszcze bardziej zachwyconasmile)Tylko ze
        Rossman 3 jest mniejszy niz Pampers i Dada 3 wobec tego nastepna paczka bedzie
        juz 4smile)
        • inaas Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 22:58
          te pieluszki dada wychodzą po 50gr za sztukę więc wcale nie są najtańsze, ja
          ostatnio kupuję huggisy w tej cenie a moim zdaniem są o niebo lepsze!
          • mmala6 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 23:04
            po pierwsze nikt nie powiedzial ze sa najtansze tylko ze lepsze, po drugie Dada
            wychodzi bez promocji 51gr/szt, pampers ok 62gr/szt.
            Przy ilosci srednio 6szt dziennie czyli jakies 180szt/m-c jednak roznica w cenia
            jakas bedziewink
            Ktore Huggiesy kupujesz? bo slyszalam ze jedne sa super a jakies inne do bani,
            tylko nie wiem ktore...
            • inaas Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 23:15
              to są chyba huggis soft&dry
              • mmala6 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 23:20
                aha, bo sa jeszcze flexi costam, czy cos w tym stylu.Mam probke ze szpitala ale
                synek narazie sie nia bawi (w szeleszczacym opakowaniu), dlatego pytam w razie
                jakbym trafila na jakas promocje.Dzieki.
                • inaas Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 23:23
                  ostatnio kupowałam w tesco w takiej cenie 30,99 za 62szt (rozmiar 4-9 kg )
    • agami78 Re: przeciekające pampersy 20.06.05, 23:25
      Ja używam pampersów od urodzenia Karolka i jestem zadowolona. Chyba źle je zakładacie jak wam przeciekają. Kiedyś jak luźno zapięłam mojemu synkowi to miał trochę po boku mokro. Od kidy nauczyłam się je dobrze zakłada nigdy już mi się to nie zdarzyło.
      Pozdrawiam
    • macia18 Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 08:24
      A my używamy belli- 39.99 kosztuje paka 74 sztuki 4-9 kg. Sa ok!
    • ivka2 Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 08:36
      Zawsze używaliśmy Pamprersów i wg mnie są ok, trzeba tylko dobrze zapiąc. Ale
      nie o tym . Wczoraj byliśmy na zkupach po owe Pampersy, ale kupiliśmy Huggiessy-
      super promo 4- 52 pieluszki za niecałe 27 zł.Fajne nie?
    • przeciwcialo Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 08:54
      Mój syn swego czasu uzywał pampersów na noc i co noc budził się zlany bo spi na
      brzuchu i po prostu wyciskał z niego wszystko na siebie. Wywaliłam po tym jak
      chirurg mnie ochrzanił za pampersy i w tetrze skonczyły sie przelewy.
      • nataliamackowiak Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 08:57
        Pampersy sa ogólnie ok-używamy ich od początku i używac będziemy, ale ta paczka
        jedna jumbo była felerna i dlateog złożyłam reklamacje.
        Natalia
        • anula64 Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 13:59
          ja też złożyłam reklamacje dostałam odpowiedz że mam wysłać ale mi się nie
          opłaca trudno szkoda ze przestali produkować total care te mi nigdy nie
          przeciekały a activ baby przeciekają i coż poradzić każdy na activ narzeka więc
          moze wrociliby do total care pewnie nieeeeee i zostaje na przebierać dzieci 3
          razy dnia bo przeciekają ehhh pozdrawiam ania
          • mamaady2 Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 14:24
            dziewczyny jeśli w Waszym mieście jest rossman to zachęcam do spróbowania tych
            pieluszek. Ja sie długo opierałam, kupowałam na zmianę pampersy i huggiesy ale
            pampersy 3 trochę przeciekały i kupiłam w rossmanie te bordowe, nie żółte. Cena
            za 56 sztuk pampers 42 zł a 56 szt rossmanowe 32 zł więc dycha w kieszeni a są
            świetne, mają gumkę na plecach i nie przesiąkają, nie mają żadnej eratki na
            wierzchu, pupa w nich nadal ładna.
            spróbujcie, może Wam też będą pasować
            a pampersy bojkotować, może wrócą total care
            • nataliamackowiak Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 14:38
              Dlaczego nie opłaca Ci sie reklamowac Pampersów?
              Ja miałam zuzyte 3/4 paczki jumbo, kazali mi resztę z tej paczki wysłać, a na
              kartce napisać "o co mi chodzi".
              I jak uznaja reklamację, przysla mi paczke pieluch, a koszty wysyłki-6 zł
              zapłaciłam za paczke-pokryją dając mi produkt Pampers.
              Zobaczymy, napisze Wam jaka odpowiedź.
              Nataliasmile
              • mmala6 Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 16:11
                Koniecznie daj znac jak odpiszasmile)
                Ja tez na Pampki nie narzekam, ale chetnie probuje innych pieluszek.Ja w ogole
                lubie zmieniac rzeczy; ciuchy, kosmetyki...sobie wiec i dziecku tez.Nie
                przywiazauje sie raczej do jednej rzeczy, ktorej uzywam przez lata.Jak cos jest
                super (np krem, albo perfumy) to chetnie powracam.Ale zmiana musi bycwink)podobnie
                z pieluszkami.No ale to taka dygresja nie do konca na tematsmile
              • nataliamackowiak Re: przeciekające pampersy 24.06.05, 14:34
                W zeszłym tygodniu wysłałam do Pampersa paczkę z 1/4 jumbopack Pampersów, bo
                były wadliwe, ta falbanka zewnętrzna była z jednej strony, a z drugiej nie.
                Dzis przysłali mi odpowiedź, pozytywną.
                Przysłali również 2 paki po 27 szt. pieluch a za koszty jakie poniosłam-paczka-
                opakowanie chusteczek Pampers.

hihismile

Natalia
            • liska77 Re: przeciekające pampersy 24.06.05, 20:34
              Kupiłam te z Rossmanna - cena przystepna i na oko tez wygladały ok. Niestety
              mała dostała przy nich takiego odparzenia ze do tej pory razem z pediatra
              zwalczyc go nie mozemy sad
              Pewnie to indywidualna sprawa
    • lacrossa Re: przeciekające pampersy 21.06.05, 20:04
      Dokładnie z tego powodu zmieniłam pieluchy na Bella Happy. Nie przeciekają.
      • ikaes Re: przeciekające pampersy 22.06.05, 08:37
        też zmieniłam na Bella Happy - są najlepsze. Pampersy zepsuły się odkąd
        wprowadzili Active Baby z mniejszym wkładem. Franka musiałam przebierać 4 razy
        w nocy. Kiedy córka mojej koleżanki siedząc jej na kolanach zrobiła siusiu
        właśnie w Pampersa wyglądało to tak, jakby nie tylko pieluchy ale nawet majtek
        nie miała - na podłogę poszedł równy strumień
        • mmala6 Re: przeciekające pampersy 22.06.05, 10:57
          moze moj jakos "oszczednosciowo" sika?smile)nam Pampers (activ)4 starcza na cala
          noc - od 21ej do ok 8mej rano...

Jest promocja Pampersow i Rossmanow fioletowych w Rossmanie. DLa zainteresowanych.
          • monika277 Re: przeciekające pampersy 22.06.05, 15:39
            uzywalam pampersow i z plecow scieralam kupiki, zmienilam na huggis flex i
            cieklo siku bokiem! teraz kupilam Happy naszej Belli i jestem zadowolonasmile kupa
            wsiaka w pieluche w koncu i nie rozlewa sie po plecachsmile
    • mycha46 Re: przeciekające pampersy 22.06.05, 21:35
      Używam jeszcze dwójek ale od jakiegos czasu moja mała ma mokre boki. Myślałam
      że za małe ale widze że to nie tylko mój problem
    • tomduska Re: przeciekające pampersy 23.06.05, 09:59
      ejtam, dziwczyny, gdyby nasze mamy i babcie poczytały na co my się skarżymy to
      padły by ze śmiechu!! One musiały przebierac swoje dzieciatka kilkanaście razy
      dizennie. No ale rozumiem, że inne czasy i skoro płacimy duże pieniadze to
      wymagamy równie wysokiej jakości. Ok. CO do samego tematu, to od urodzneia syna
      (juz ponad 14 miesięcy) używam papmpersów, z malutka próbą na hagisy. No i
      oczywiście nie dam nic złego powiedziec na pampery! Nie potrzebna mi żadna
      gumka z tyłu. Poprostu sa ok.
      Ps. próbowałam hagisów z mysla o oszczędzaniu kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka