Dodaj do ulubionych

gotowe dania?!

17.05.05, 15:35
proszę Was o opinie na temat gotowych dań,tzn. z jakiej firmy polecacie?
Obserwuj wątek
    • nataliamackowiak Re: gotowe dania?! 17.05.05, 16:01
      Polecam Gerber-bo daje to córci.
      Nataliasmile
      • ttur Re: gotowe dania?! 17.05.05, 17:33
        czy soczki i owoce też podajesz gotowe,czy przygotowujesz sama?Mam dylemat:na
        pewno zdrowsze są te "własnej produkcji",ale obawiam się,że coś źle przygotuję
        (dopiero zaczynam wprowadzanie soczków)
        • gosiak149 Re: gotowe dania?! 17.05.05, 18:09
          Ja daję mojemu synkowi gotowe soczki i dania(głównie Gerber,a także Bobofrut).
          Wcale nie uważam, że soki własnej produkcji byłyby zdrowsze. Bardziej
          ufam "słoiczkom" niż marchewkom czy jabłkom sprzedawanym na targu. Chyba że ma
          się dostęp do warzyw i owoców z zaufanego źródła. Wtedy to co innego.
          Pozdrawiam!
          • haika Re: gotowe dania?! 17.05.05, 21:14
            Mała je dotychczas Gerbera, ale przechodzimy na Bobovitę, także mam większe
            zaufanie do słoiczków, sama jeszcze "boję się" gotować dla maluszka, nie mam
            zaufanego dostawcy warzyw, a słoiczki są przebadane. Niestety spotykam się z
            opinią jakobym była leniwa mamą, która preferuje gotowce, aczkolwiek ja bardzo
            lubię gotować, ale to nie to samo gotowanie co dla dorosłego sad Pewnie jeszcze
            trochę i się przełamię smile
    • nataliamackowiak Re: gotowe dania?! 17.05.05, 21:23
      Coś Ty-gotowe sa zdrowe, a te przyrządzane samemu-nie. Nie wiadomo jakie sie
      kupi warzywa, wszędzie o tym trabia-w gazetach, necie, książkach o zywieniu-
      żeby kupowac gotowe.
      Moja koleżanka gotuje zupki i mówi "synkowi nic nie jest', ale wystarczy troche
      poczytac i mozna sie dowiedziec, że "teraz dziecku nic nie jest, ale gromadzą
      sie w jego organizmie szkodliwe substancje...itp...itd..."
      pzodrawiam.
      Natalia
      P.S.Do picia daje:Gerberki soczki, wode sama, wode+glukozę, herbatki hipp itp.
      • malizna74 Re: gotowe dania?! 17.05.05, 21:37
        Ja tez daje gotowce. Chyba wszystkie dostepne - Gerbera, Hippa, Bobovity,
        Bobofruta. Zależy tylko od tego co mojemu Bambulkowi pasuje.
    • betty_boop Re: gotowe dania?! 17.05.05, 22:10
      Przebadane...hmm. Kumpela zapytała mnie: dlaczego gotowe obiadki dla dzieci
      mają długi okres trwałości? Przecież są niby bez konserwantów. Wytłumaczyłam to
      sobie próżniowym zapakowaniem, pasteryzacją, itp. Po jakimś czasie porównałam
      gotowane papu ze słoiczkowym. To pierwsze jadłam z apetytem, to drugie mnie
      wykrzywiało, co do konsystencji: dlaczego słoiczkowe jest takie galaretowate?
      Kolejna kwestia: soczki. Zaczęłam robić soki ze swojskiej marchwi, ta sama
      kumpela: "ee tam, mi by się nie chciało, ja kupuję w sklepie". Fajnie, tylko
      gdzie tu konsekwencja?". Niech każdy robi jak uważa.
      Zawód "matka" jest dość specyficzny, nie ma w tej dziedzinie ekspertów, którym
      zaufałaby większość. Kazda mama chce jak najlepiej dla swojego maleństwa i
      postępuje tak jak jej nakazuje intuicja. I dobrze. Tylko licytacja na
      zasadzie: "ja robiłam tak i tak jest najlepiej", "nie, ja robiłam inaczej i mój
      syn to okaz zdrowia" jest głupia. Nie ma sztywnych reguł.
      Mamom życzę cierpliwości a maluchom smacznego, czy to ze słoiczka, czy z
      domowego garnuszka.
      A.K.
      • ttur Re: gotowe dania?! 17.05.05, 23:53
        ja będę mieć dostęp do dobrych warzyw-własny ogródek i bez sztucznego
        nawożenia,ale tak jak któraś z mam pisała też "boję się" eksperymentować z
        jedzeniem dla synka,więc pewnie zacznę od gotowych dań.pozdrawiam i miłych
        snów!!!
        • mamaemmy Re: gotowe dania?! 18.05.05, 00:22
          Jeszcze szybciutko wrzucę tu ulubioną firmę mojej córci-Hipp.Zwłaszcza "przysmak na dobranoc"pomaga jej przespać 8 godzin a jest od 4 miesiąca.Dobranocsmile
    • abbra Re: gotowe dania?! 18.05.05, 10:48
      mojej córci bardziej smakowały dania z Bobovity , były smaczniejsze . A soczki -
      różnie - raz Gerber raz Bobovita .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka