Dodaj do ulubionych

Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy???

20.05.05, 08:47
Witam!
Kiedy urodził się mój synek (28.01.05),miałam w domu rózne rodzaje pieluch.
Tak mi mówili,ze dziecko moze byc uczulone na jakiś rodzaj i trzeba wtedy
zmienić i lepiej mieć zapas na miejscu.
Widzę,ze często narzekacie np: na Pampersy a bo drogie,bo przeciekają,kupa
wychodzi górą,wąskie w kroku.
Faktycznie Pampersy są cholernie drogie,to po co kupować dlatego,ze wszyscy
kupują,ze są niby najlepsze.
Ja kupuję w Realu z Tipa dla swojego synka i jeszcze się nie zdażyło,zeby
przeciekły. Z zewnątrz mają taką ceratę ale wewnątrz są mięciutke.
Jak zakładam o 20 godz,po kąpieli to rano o 7 godz. dopiero zmieniam. Nie
muszę go przebierac w nocy i przez to mi się nie wybudza. A wcześniej tak
było,zmieniałam po 2 razy a potem musiałam lulać go do snu. Dodam ze syn jest
alrgikiem i ma wrażliwą skórę ale pupcie ma bardzo głaciutką.
Te pieluchy kosztują 72 szt. za 26 zł (od 4 do 9 kg.)czasami jest promocja i
kosztują 24 zł. Na prawdę WARTO!!!
Pozdrawiam
Hondzia i Michaś 4 miesiące
Obserwuj wątek
    • szpiczak Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 09:15
      cerata na wierzchu a w srodku upal.
      • nataliamackowiak Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 09:23
        Pampersy w jumbopackach wychodza ok.50 gr sztuka, ja ich używam, jakos te tanie
        mnie nie przekonuję...
        asle to każdego sprawa, jakich używa pieluch.
        Nataliasmile
      • hm1976 DO Szpiczak 20.05.05, 09:32
        Co dziecko Ci powiedziało,ze upał???
        A tych pieluch uzywam z miesiąc czasu i nic się nie dzieje.
        Chciałam tylko polecić.
        To juz kurna nawet nic napiać nie mozna....!!!!!!!!!!!
        • szpiczak Re: DO Szpiczak 20.05.05, 09:40
          ojej jaki atak,jak dotykam reka to czuje ze jest bardzo goraco,a po
          "nieceratkowych" jest inaczej.
    • wana Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 09:32
      Może i drogie, ale już drugie dziecko mam na Pampersach - nie zawiodłam się.
      Zero uczuleń, odparzeń, czasem przecieki, ale to sporadycznie, jak JA źle
      założę pieluchę. Generalnie jestem bardzo zadowolona, a nie chcę oszczędzać na
      dziecku i kupować niesprawdzonych pieluch. Przecież bliższa pielucha pupie, niż
      te 30 zł portwelowi wink))
      Nie wierzę, że pieluchy tanie mogą być tak samo dobre, a raczej wolę na własnym
      dziecku nie sprawdzać, że mam rację.
      Pozdrawiam
      wana
    • anek.anek Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 09:37
      Nie ma obiektywnego pojęcia "najlepsze pieluchy"smile Najlepsze to te, które nam
      osobiście pasują ze względu na jakośc wykonania (przeciekanie, rodzaj zapięcia
      itd), reakję dziecka (alergia, odparzenia) oraz cenę.
      To jeden z bardziej subiektywnych wyborów. To co okazało się być dobre dla
      mojego dziecka (a testowaliśmy baardzo wiele i drogich i tanich i tylko dwa
      rodzaje pieluch nie powodowały odparzeń i uczuleń, chociaż dziecko nie jest
      generalnie alergikiem) niekoniecznie będzie dobre dla innego malucha.
      Trzeba znaleźc własny złoty środek i tego sie trzymać. i oczywiscie popieram,
      jeśli znalazłaś Twoim zdaniem dobre i w dodatku naprawdę niedrogie, to dziel
      się swoimi spostrzeżeniami.
      • kama_msz Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:01
        racja, dla kazdego dziecka co innego jest dobre i nie ma po co sie klocic.
        moja kinie np. uczulily pampersy, ale tez i tip, bo specjalnie na probe kupilam.
        pupka byla czerwona jak pomidorsad
        u nas akurat najlepiej sprawdzaja sie huggisy.
        • anek.anek Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:15
          u nas też huggiesysmile w Pampersach szybko odkryłam o co chodzi: o krem
          nawilżający, którym są nasączane. Podobny skład mają chusteczki papmpersa i też
          powodowały totalne uczulenie. A w sytuacjach kiedy nie mogłam kupić huggiesów
          kupowaliśmy pieluchy Happy Belli. Słabsze jakościowo ale nie powodowały żadnej
          rakcji na skórze dziecka.
          W pewnym okresie stestowaliśmy wiele pieluch, bo przez dłuższy czas nie
          mieliśmy samochodu i po takie zakupy chodziłam do okolicznych sklepów. A w
          sklepach były wszystkie możliwe pieluchy tylko nie huggiesy.
          Ale znam też wiele osób, któe z powodzeniem (i oszczędnością w kieszeni)
          stosują pieluchy tesco, lub inne marki "supermaketowe". I wszystko jest ok.
    • mamamartusi Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:00
      My zaczynalismy od Pampersow. Potem przetestowalam wiele pieluch, ktore sa na
      rynku, i albo uczulaly (np. huggies), albo trzeba je bylo czesciej zmieniac, bo
      nie chlonely dobrze i finansowo wychodzilo na to samo. Dlatego po okresie
      testowania powrocilam do starych, poczciwych Pampersow i ich juz nie zmienie.
      Wedlug mnie sa najlepszymi pieluszkami na rynku.
      Pozdrawiam serdecznie
    • renata28 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:07
      No cóż. Nigdy bym nie założyła dziecku pieluchy z ceratą. Cerata nie
      przepuszcza powietrza i nie wyobrażam sobie, abym - szczególnie latem - mogła
      to zrobić swojemu dziecku. Dlatego nie eksperymentuję z tańszymi pieluchami.
      Cieszę się, że moja mała nigdy nie miała problemów z odparzeniami, czy tego
      typu historiami. Kiedyś próbowałam Hugginsów, ale niepodobały mi się.
      Zdecydowanie bardziej przeciekały (choć przy zakładaniu bardzo uważałam),
      kiepskie rzepy i zbijały się w środku.
      Ale każdy dokonuje swoich wyborów. Wiadomo, że w życiu raz z górki, raz pod
      górkę i czasami te 20 gr na pieluszce też jest ważne.
      • ankabialy Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:12
        a ja uzywam pampersów tylko i wyłącznie dlatego że były to pierwsze i jedyne
        pieluchy Juli.Skoro sie sprawdzają,mała nie ma po nich odparzeń ani uczulenia
        to nie widze powodów aby je zmieniaćsmileA to że od czasu do czasu ponarzekam na
        cene,no cóż taka nasza naturabig_grinbig_grin
      • mueller2 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:12
        Nigdy byś nie założyła pieluchy z cerata? A zedrzyj ta fizelinke z pampersa i
        zobacz co pod nią jest, zwykła folia. Poza tym kiedyś pampersy były tylko
        ceratowe i mamy je zakładały i było dobrze. Później zaczęły się pojawiać
        pampersy fioletowe, fizelinowe. Poza tym, jeśli miałabyś prawdziwa biede, to
        byś założyła lub przeszła na tetrowe. Nigdy nie mów nigdy!
        • nesla Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:27
          nie wiem jakie ty masz pamparsy ale u mnie zadnej folii nie ma w nich... a
          folia jest surowo wzbroniona rowniez w lozeczku, my stosujemy jako ochraniacz
          wkladki moltonowe
        • mkonkol Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 12:00
          A tetrowe niby tańsze niż pampersy???? Policz sobie.
        • renata28 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 13:19
          Proponuję usiąść i głęboko oddychać. To podobno pomaga. A mówię, to co uważam
          za stosowne. Post jest o pieluchach. Dlaczego jeśli kogoś na coś nie stać, to
          musi do tego dorabiać teorię. U mnie w życiu różnie bywało, ale jak mnie nie
          było na coś stać, to się do tego przyznawałam, a nie próbowałam udowadniać za
          wszelką cenę wyższość tego.
    • marta715 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:31
      ja po urodzeniu córki kupiłam bella happy i huggies newborn - były ok. Potem
      cały czas były pampersy, bo niby najlepsze ( a udało mi się kupić w promocji za
      39,95 za jumbo pack). Potem moja mała dostała biegunki i trzeba było zmieniać
      pieluchy co godzinę, więc kupiłam jej z Tip-u (czeskiej firmy Ontex) i super
      się sprawdziły !!!. Teraz kupuję na zmianę Tip i pampersy, przy czym pampersy
      tylko na noc i na spacer. Teraz kupiłam w promocji paczkę Huggies i są
      BEZNADZIEJNE !!!. Zbijają się w środku, robią się grudy. i Teraz cały czas
      jedziemy na TIP-kach i pampersach i jest good. Tip jest naprawdę dobry, dla
      mnie lepszy niż huggiesy.
    • atlantis75 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:47
      A my już mamy trzecią wielką pakę Bella Happy i jestem bardzo zadowolona smile
      Pampersów używaliśmy od urodzenia, ale często kupa wychodziła górą. Huggiesy
      rozczarowały mnie tym, że na skórze małego zbierały się takie żelowe grudki. No i
      wypróbowaliśmy Bellę. Polecam!
      A co do ceratowych pieluch to... nie przesadzajmy. Kiedys biegałyśmy w tetrowych
      zabezpeczonych ceratką i jakoś tyłki nam od tego nie zgniły ;P
      • martap10 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:56
        A ja z innej beczki: Atlantis, pamietam Cie z forum "ciaza i porod". Nie moge
        uwierzyc, ze Twoj synus ma pol roku. O malo nie spadlam z krzesla...Sliczy
        chlopczyk..smileWszystkiego dobregosmile Ale zeby nie bylo tak calkiem nie na temat,
        my najbardziej lubimy pieluszki happy i dada z Biedronki. I nie chodzi o
        kwestie oszczednosciowe. WLasnie koncze paczke huggeis superflex i sa dla mnie
        beznadziejne,w ogole huggiesy nam nie leza. Pampersy sa ok, ale dada
        ladniejsze, moim zdaniemsmileTo prawda: kazdy ma swoje preferencje i o to chodzi!
      • syla27 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 10:58
        a ja niedawno kupiłam za radą kilku mam z tego formu pieluchy DADA z biedronki
        i powiem wam że jak na razie nie widzę różnicy w stosunku do pampersów, a nawet
        są lepsze, bo z pampersów strasznie było czuć siuśkami a z tych nie
    • kasiali2 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 12:05
      Ja od urodzenia mojej córki korzystam z pampersów. Któregoś dnia mąż namówił
      mnie na huggisy. Był to największy błąd jaki zrobiłam. Wszystko mojej córce
      wyciekalo bokiem. Tak wiec mimo, że pampersy nie należą do tanich pieluszek to i
      tak je kupuję. Są sprawdzone i nie muszę się martwić o odparzenia i róznego
      rodzaju wycieki. Do tego są ergonomiczne i teraz jak moja córcia zaczyna
      raczkować nie utrudniają jej ruchu.
    • mkonkol Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 12:12
      My również używamy pampersów i jak do tej pory sprawdzają się rewelacyjnie. Raz
      kupiłam huggisy i przyznam nie byłam zadowolona. Wręcz klęłam, że się skusiłam.
      Pozdrawiam!
    • hm1976 Godne uwagi 20.05.05, 12:15
      • hm1976 Re: Godne uwagi 20.05.05, 12:23
        Wiem,ze kazda mama kocha swoje dziecko najbardziej na świecie i ze zrobi dla
        niego wszystko.
        Wiem równiez ze wszystkie rzeczy dla dzieci są bardzo
        drogie,ciuszki ,kosmetyki,lekarstwa,słoiczki itd.
        Dlatego stwierdziłam,ze godne uwagi są pieluchy Tipa.
        Wiadomo nie oszczędza się na lekach czy jedzeniu.
        Gdy niemowlęta są alergikami mamy nie patrzą czy ten kosmetyk kosztuje 30 zł
        czy 5 zł tylko aby pomógł.
        Stać mnie na pampersy,ale skoro nie widze różnicy to po co...
        Wole dziecku kupić coś innego.
        Nie jestem też obrzydliwie bogata....a bardzo bym chciała smile)
        Gram w totka.
        Pozdrawiam
    • kacha111 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 12:31
      Moja Weronika ma 8 miesięcy. Od początku kupowaliśmy Pampersy i pieluch ARO z
      Makro. Zauważyłam że mała lepiej się czuje w tych z Makro. Lepiej leżą, nie
      zwijaja się i nigdy nic nie przemokło. Z papmersami bywało różnie. Też ich
      używam ale kupuję tylko wtedy kiedy są w promocji. W papmpersach przeszkadza mi
      ich specyficzny zapach "po napełnieniu". Za ARO płacę 52zł/144szt. Polecam
    • mama_maksa Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 12:37
      Uzywalismy dwóch rodzajów pieluch: Pampersów i Belli. na Pampersach nigdy się
      nie zawiodłam, natomiast z Belli nie byłam zadowolona w ogóle i nie mogłam sie
      doczekać kiedy sie skończy opakowanie. Zakładałam je tylko na noc i rano szybko
      zmieniałam, bo strasznie zwisały (sięgały prawie do kolan) - w Pampersach nie
      mamy czegoś takiego. Więcej nie będę próbować innych. juz zostajemy przy
      pampersach
    • yellow1 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 13:01
      U nas sprawdzily sie Huggiesy i Happy, po Pamperach Ania ma paskudne uczulenie.
      Na tansze pieluchy nacielam sie- kupilam na probe polecane przez mamy z forum
      pieluchy z Rossmana- fatalne, ceratowe, u malej pupa odparzona, poza tym spora
      czesc paczki wywalilam, bo rzepy odrywaly sie przy odczepianiu. A w sumie
      cenowo nie wyszly tak rewelacyjnie. Dlatego, jesli roznica miedzy np.
      huggiesami a innymi "bezfirmowymi" jest nieduza (a z reguly pieluchy kupuje w
      promocjach, wiec najczesciej tak jest)- nie zawracam sobie glowy nowosciami,
      tylko biore to, co sprawdzone.
    • xxx-x Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 19:48
      Witam

Ja uważam, że pieluchy Pampers są najtańsze. Zawsze patrzcie na cenę
      jednostkową czyli za sztukę. To że paczka cała kosztuje więcej od innych to nie
      znaczy że jest droższa bo ilościowo się różnią. Same sprawdźcie
      Pozdrawiam
      • marini2 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 20:26
        Oj my już wypróbowaliśmy chyab wszytkich "firmowych" i wkońcu zdecydowaliśmy
        się na Pampersy. A teraz na próbę kupiłam te w REALu TIP. Oj co za straszne
        pieluchy.
        1. ceraa to zawsze cerata - wiem że są inne tanie a bawełniane chyba musze
        takich spróbować.
        2. moje dziecko miało je na sobie 1 godz i miało ślady czerone na nóżkach - to
        od tej ceraty.

A papersy kupujemy za 47 zł lub 39 zl za 76 szt. Więc jeszcze nie tak drogo.
        Monika
        • rendziak Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 20:51

• gusiaki Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 21:15
            My już przy drugim dziecku używamy Pampersów Newborn - są super. Ale zaraz jak
            mały wyrośnie będziemy kupowac Tesco - starszak też ich używa i są super. I nie
            mają ceraty - są dwa typy pieluch Tesco - białe i w filetowych paczkach (takich
            wrzosowych). Zmienili też rysuneczki na taśmie i są teraz prześliczne - z
            rybkami i innymi morskimi zwierzakami. A cała pieluszka jest biało błękitna.
            Chłonie super, jest przewiewna, żadnych odparzeń - nic z tych rzeczy. Za paczkę
            płącimy 37 zł - ilość zależy od rozmiaru - w największych - JUNIORACH jest ich
            chyba 50, w malutkich - 80. Ale głowy nie dam sobie uciąć. Polecam.
    • renis66 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 21:00
      Ja nigdy nie używałam innych niz huggisy (warto zaznaczyć że sa dwa rodzaje
      huggisów tzw tańsze i droższe czyli lepsze i gorsze). Mała ma 13 m-cy i nigdy
      nic jej nie wyciekło z tej pieluchy. Warto wyrażając opinie zazaczyc o których
      pieluchach sie mówi.

Pozdrawiam
    • pulcheria2 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 21:20
      Ceratki są fatalne dla chłopców. Pomyślcie o Waszych synkach za ileś lat... Zbyt wysoka temperatura wokół narządów płciowych jest jedną z podstawowych przyczyn niepłodności (niszczenie i osłabianie plemników). A problem zaczyna się już teraz. To wiadomość od lekarza: są już pierwsze badania mężczyzn chowanych na pierwszych, ceratowych pampersach-wyższy wskaźnik niepłodności... Lepiej chuchać na zimne, ja tam chciałabym doczekać się wnuków smile
      A tak na marginesie-są pieluchy tańsze, a nie ceratkowe, np. Lidlowe-paczka 16 sztuk (taka niebieska, ale musi mieć napis "new", bo stare były ceratkowe) kosztuje 6,99. Jeszcze niedawno kosztowała 5,99. Uważam, że są w porządku.
    • twin2003 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 21:47
      Szanowne mamy, jak czytam niektóre posty to mam wrażenie że niektóre z WAs
      zupełnie niepotrzebie się irytują. Forum ma na celu (tak mi się przynajmniej
      wydaje) wymianę doświadczeń a nie przekrzykiwanie się. Każdy kupuje to co uważa
      za najlepsze dla jego pociechy biorąc oczywiście pod uwagę środki finansowe.
      Nie każda rzecz firmowa jest warta ceny, przykładów można podać wiele. Ja np.
      używam pieluch tetrowych i moje półtoraroczne już dziś bliźnięta nie miały
      żadnych odparzeń, poza pobytem w szpitalu gdzy używaliśmy papmpersów. Pieluszek
      jednorazowych Dada a wczesnije Hagins używamy tylko na dłuższe spacery. Ktoś
      wczesnije stwierdził że tetra się nie opłaca, przy bliźniętach wychodzi dużo
      taniej, a napewno zdrowiej.
      • netmenka29 Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 20.05.05, 22:00
        Powinnam się cieszyć, że nam ani razu sie nie zdarzyło, aby kupa wyciekła tyłem,
        bokiem czy przodem. Używamy pampersów, no teraz huggisów, bo była częściej kupa,
        więc przeszliśmy na huggisy. Moze problem wyciekania leży w zakładaniu pieluchy?
        My naszemu zaciągamy naprawdę wysoko, no nie po same pachy, ale naprawdę wysoko.
        I w miarę ciasno, tak, aby za luźno nie było. Nie wypłynęło ani razu a dzieciak
        oddycha normalnie. Co do ciepłoty w poszczególnych pieluchach. A nie jest to
        zależne od nasiusiania? Zaobserowałam, że po zmianie pieluchy, jak nasika, to
        ona robi się ciepła. Bo kurde mocz jest ciepły, więc pielucha też. No nie wiem.
        każdym bądź razie na razie te dwa rodzaje. Wypróbuję z pewnością inne, ale jak
        młody podrośnie trochę. Do 6 mies. wolę nie eksperymentować, aby później nie
        wydawać kasy na odparzoną pupcię.

Pozdrawiam

Kate i 3,5 mies. Dawidek
    • lilithh Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 21.05.05, 02:47
      My z Młodym testowaliśmy 4 rodzaje pieluch. Na szczęście po żadnej z nich nie
      miał odparzonej pupci, więc tworząc nasz prywatny ranking biorę pod uwagę tylko
      chłonność i "bezawaryjność" (tj. to wielokrotnie wspominane "uciekanie kupki").
      a oto ranking:
      miejsce trzecie, rownorzednie: Bella i Huggies
      miejsce drugie: Pampers
      and the winner is: Tesco fioletowe (ups: najtańsze - w przeliczeniu na sztukę)

o innych się nie wypowiem - bo nie sprawdzaliśmy smile
      • pc_maniac Przerobilismy i pampersy, huggiesy i TESCO 21.05.05, 09:18
        I zastrzeżenia miałbym co do huggiesów. Pewnie nie wszystkie wersje, ale te,
        które używaliśmy często przeciekały i moczyły śpioszki.
        Jakiś czas temu żona znalazła informację forumowiczów, że całkiem niezłe są
        fioletowe (opakowania) pieluchy jednorazowe TESCO. Kupiliśmy wtedy na próbę 3
        paczki różnych pieluch i huggiesów,pampersów i tescowe.
        Przyznam się szczerze, że te ostatnie faktycznie mile mnie zaskoczyły.
        No i są tańsze niż pozostałych wymienionych przeze mnie firm.
        • alicja0 Re: Przerobilismy i pampersy, huggiesy i TESCO 21.05.05, 20:17
          Po urodzeniu, w szpitalu stosowali huggies - nic się nie odparzało, ale zwykle
          nie dało się ponownie zapiąć rzepa, jak sprawdzałam co tam w pieluszce, więc
          wywalałam i brałam następne. Jak wyczerpałam dniowy limit szpitalny smile) to
          brałam swoje pampersy i było OK - zero odparzeń i można było zapiąć pieluchę
          skutecznie nawet po kilkukrotnym sprawdzeniu jej zawartości.
          Potem już stosowałam pampersy. Raz skusiłam się na huggies (tańsze, bo o to mi
          chodziło), ale faktycznie, po zasikaniu robiła się z tego jakaś taka buła
          wielka i znów problem z rzepami. Wzięłam się za Bellę Happy - bo tańsza, ale ma
          krótszą wytrzymałość na ilość moczu w pieluszce - przemaka po nocy, gdy
          pampersik trzyma zawartość smile)
          Obeserwując moje dziecko z równomiesięcznym synem kuzynki zauważyłam jednak, że:
          - kształt pieluch wpływa na to czy są przesikiwane bokiem czy nie - niektóre
          dzieci mają grubsze uda, inne chudsze i np. pampers dobrze trzyma przy
          chudszych nóżkach nie puszczając zawartości, gdy Bella jest dla grubszej nóżki,
          więc na chudzielcu w tej samej wadze co Pampers, puści bokiem zawartość.
          Zakładając na grubszego dzieciaczka węższą pieluszkę zostają ślady ściśnięcia
          na nogach.
          - Aby zawartość nie wyszła górą, muszę wysoko zapinać (i to po dobrym ułożeniu
          pieluchy) i nie za luźno. I już dla mojej córci, gdy wagowo wchodzi w środek
          przedziału podawanego dla pampersa, to muszę przechodzić na większy rozmiar, bo
          ppielucha przestaje spełniać swoją powinność (np. córcia teraz ma 7 kg i za
          małe są pampki 4-9 kg, więc zaczyna nosić 7-18 kg, gdy Bella 5-9 kg nadal jest
          dla niej OK).
          Reasumując- moja córcia jako szczupaczek nieuczulony na chemię z pampersów
          stosuje głównie w nocy pampersy i na dłuższe wyjazdy, a za dnia Bella Happy.
          Bella oczywiście dlatego, żeby było taniej, albo żebym miała wrażenie, że jest
          taniej wink
          Huggies wychodziły drożej - pewno patrzyłam na tą droższą wersję porównując z
          pampersami, ale nie mam już ochoty testować kolejnych pieluch.
          • alicja0 Re: Przerobilismy i pampersy, huggiesy i TESCO 21.05.05, 20:21
            wyjaśnię tylko, że dla mnie huggies w różnym wieku dziecka były raz droższe,
            raz tańsze od pampersów, więc albo patrzyłam raz na droższą raz na tańszą
            wersję, albo firma stosuje różne ceny (jak człowiek polubi, to potem się trzyma
            firmy, nawet jak cena wzrośnie w porównaniu do innych, uprzednio droższych
            pieluch).
    • aska_kotek Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 22.05.05, 13:13
      Ja polecam pieluchy z Biedronki, pokusiłabym się o stwierdzenie że są tej samej
      jakości co wiodącego PAMPERSA,HAGISA itp. Jak dotąd jeszcze nie przeciekły !!
      40szt kosztuje 19zł
    • aska_kotek Re: Dlaczego kupujecie tak drogie pieluchy??? 22.05.05, 13:19
      Urzywam Pampersów i tych biedronkowych pieluch i obie firmy sie sprawdzają !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka