olastra 22.05.05, 13:54 synek ma 4 miesiace.czesto spedzamy czas na ogrodku a zaczynaja sie komary powolutku.czym mozna go posmarowac zeby te okropne stworzenia go nie gryzly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niusia1803 Re: co na komary? 23.05.05, 10:27 Moustidose - linia preparatów odstraszajacych szeroką gamę owadów dla osób o skórze wrażliwe (firma NEpentes - www. nepentes.com.pl) Preparaty Moustidose to łagodne repelenty w postaci żelu, kremu i spray'u. Unikalna kompozycja substancji aktywnych powoduje, iż preparaty Moustidose skutecznie odstraszają owady nie drażniąc skóry, zaś dodatkowo zastosowane po ukąszeniu znakomicie łagodzą podrażnienia skóry. Specjalnie dobrane i testowane składniki pozwalają na stosowanie preparatów Moustidose już u niemowląt od 1 miesiąca życia, co potwierdza pozytywna opinia Centrum Zdrowia Dziecka. Preparaty Moustidose są również szczególnie wskazane dla dorosłych o wrażliwej skórze ze skłonnościami do odczynów alergicznych. Linia Moustidose ma dyskretny i przyjemny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_b1 Re: co na komary? 23.05.05, 15:09 Z Moustidose ostrożnie. Podobno IMiD nie zaopiniował tego pozytywnie dla dzieciaczków powyżej jednego miesiąca - tylko chyba (nie jestem pewna) powyżej trzech lat, dlatego zwrócili się również o opinie do Centrum Zdrowia Dziecka i tam ją dostali. Jeśli chodzi o Dapis - to wyłacznie preperat "po" ukąszeniu owadów ma pozytywną opinię IMiD dla maluszków powyżej 1 roku. źródło forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=6030637&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_b1 Re: co na komary? 23.05.05, 15:10 Dodam jeszcze tylko że mam ten sam problem z moim 4-miesięcznym synkiem. Do tego sama jestem uczulona na ukąszenia komarów... Odpowiedz Link Zgłoś
paula62 Re: co na komary? 23.05.05, 13:13 A czy można stosować odstraszacz taki włączony do kontaktu RAID? Odpowiedz Link Zgłoś