Dodaj do ulubionych

W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki?

30.05.05, 18:15
I ile mają miesięcy?

Moja mała skończyła 9 m-cy i wreszcie w miarę pewnie siedzi
Dlatego zrezygnowałam wreszcie z plastykowej wanienki i kąpię od wczoraj w
dużej wannie.Ale zabawa!
A Wy? W czym kąpiecie?
Wiaderka?
Wanienki?
Miski?
Brodziki prysznicowe?
Wanny?

i co sprawdza się najlepiej?
Obserwuj wątek
    • nataliamackowiak Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 19:16
      Ja mam od początku wanienkę niebieską z IKEI, jest fajna, ma antypoślizgowe
      paski pod pupą dziecka, jest mała ale akurat fajnie mi się mieści do łazienki,
      tam gdzie kąpię małą.
      Oliwka umie też siedzieć, ma 7,5 m-ca, od jakiegoś czasu kąpię małą po prostu
      na siedząco. Ona ma ubaw, chlapie sobie, bawi się kaczuszkami, a mi sie tak
      wygodnie kąpie.

Pozdrawiam.
      Natalia
    • nataliamackowiak Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 19:17
      Acha-wanny nie mam, tylko kabinę, a żeby dziecko kąpać w kabinie, musi ono
      raczej już chodzić , więc to późniejsmile

Natalia
      • mamaolimai Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 21:01
        my od kilku dni kąpiemy naszą Majeczkę (7,5 mies) w dużej wannie. Mamy takie
        fajne krzesełko do kąpania, które ma od spodu przyssawki, jest bezpieczne, ma
        dookoła coś w rodzaju barierki. "Przyklejamy" je do wanny i nasze dwie
        dziewczyny (Oliwia 3 lata) kąpią się teraz razem i mają super zabawę smile
        • marijka Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 21:12
          ja właśnie zaczęłam kąpać Kornelkę (3 miesiące) w dużej wannie ponieważ
          przestała się mieścic w małej wanience z Ikei i boję sie, że jak wierzgnie i
          odepchnie sie nóżkami to uderzy się w głowę. Do dużej wanny wkładam gąbkową
          podkładkę i na tym sobie leży i wierzga - bardzo lubi sie kąpać smile
          • nalle_marta Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 22:20
            Nasza Różyczka 5m też kąpie się w Ikeowej wanience - ale był moment, kiedy już
            wydawało się, że ta będzie za mała - jakieś 2 m-ce temu. Ale potem mała zaczęla
            zginać nóżki w kąpieli i podginać główkę do klatki i teraz znowu rozmiar
            wanienki bardzo pasuje.
            Nawet kupiliśmy większą wanienkę - ale tylko stoi i się kurzy big_grin
    • io77 Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 21:31
      mamy 6 miesiecy i kapiemy sie w wanience z ikei z wkladka foczka smile
      dzidzius sobie lezy w foczce a rece mamy wolne
    • agatris Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 30.05.05, 22:11
      synek ma 6 miesięcy, od tygodnia myję go pod prysznicem( mamy kabinę
      pysznicową), ładnie siedzi więc sadzam go na ceratce w brodziku i polewam wodą
      z prysznica; b.mu się to podoba, dokoła ma zabawki i jest niesamowicie
      podekscytowany lejącą się wodą. do tej pory mielismy zwykłą wanienkę ale pękła,
      poza tym Maurycy ledwo się w niej mieścił

pozdrawiamy Aga& Maurycy
      • mamaemmy Maurycy!!!:)Ale fajnie dałas na imię synkowi!!! 31.05.05, 02:03
        smile)Super! A my kąpiemy się w (nie bedę oryginalna)wanience z Ikei,a w niej mamy foczkę,a na foczce-Emusia,jak królowa łaskawie pozwala się myćsmile)Albo szybsza wersja-foczkę wkładamy do brodzika-spłukuje ją polewając ją prysznicem,bo przygotowujemy się do pójścia na basen-a tam są takie m.in. zabawysmile
        • nataliamackowiak Re: Maurycy!!!:)Ale fajnie dałas na imię synkowi 31.05.05, 07:05
          Dużo mamus ma tą wannę z IKEI.
          Nie wiedziałąm...smile
          hihihi
          Pozdrawiam.
          Natalia z Oliwką z IKE-owej wanienkismile
          • agatris Re: Maurycy!!!:)Ale fajnie dałas na imię synkowi 31.05.05, 16:44
            dziękujemy, smile)))
    • akaka Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 31.05.05, 21:04
      A ja kąpię synka w waniencie ze Smyka, nie z Ikei smile
    • kajmanka2 Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 31.05.05, 21:09
      Moj ma 5 miesiecy i od 2 miesiaca jest kapany w duzje wannie!! tyle ze z
      tatusiemsmile) a dlatego tak, ze w malej bardzoooo sie bal.. prze dwa miesiace
      dzien w dzien byl placz.. a jak tylko poczul sie bezpiecznie w ramionach
      tatusia jest spokojsmile biegne do lazienki, bo moi mezczyzni wlasnie sie kapiasmile)
      pozdrawiam
    • rutkam Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 31.05.05, 21:11
      A ja mam wanienkę z Bobaska , mały leży na gąbce-piesku , a ja mam wolne ręce i
      mały dokładnie umyty , a ma już 4 m-ce.

Pozdrawiam
    • buzinka1 Re: W CZYM KĄPIECIE swoje dzieciaczki? 31.05.05, 21:18
      Moja Agatka ma prawie 7 m-cy a w wanience kąpałam ją tylko przez trzy miesiące.
      I to nie dlatego, że się już w niej nie mieściła (jest raczej drobnej budowy)
      ale dlatego, że uwielbia wierzgać nóżkami i chlapać w wodzie. Poza tym jak
      tylko wkładam ją do wanny to przekręca się na brzuszek i w tej pozycji bawi się
      zabawkami. Jeśli któraś z nich odpłynie dalej to Agatka odpychając się nóżkami
      podpływa do niej. Chodzimy na basen więc przyzwyczajona jest do większej
      przestrzeni smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka