karioka23 31.05.05, 14:24 Czy podajecie maluchom Vigantol w bardzo słoneczne dni czy tylko zmniejszacie dawkę. Przyznam sie, że nie raz zapomniałam o kropelkach , ale jesteśmy dużo na dworze więc słoneczko chyba nadrabia. Dzięki i pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: Wit D3 a sońce 31.05.05, 14:29 Nam ortopeda w 10 tyg. życia Oliwi zmienił dawkę z "2 krople ja i 2 oliwka" na "1 kroplę ja i 1 Oliwka". przyznaję, że nieraz tez zapominam o tym. Też się zastanawiałam, czy teraz dawać, ja daję "1"n więc zmniejszyc nie mogę, chyba że do "0". Idę 10 czerwca do ortopedy na kontrolę, to spytam. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarysi2005 Re: Wit D3 a sońce 31.05.05, 14:30 Moja Mala miala przepisana VitD3 w ilosci 1 kropla dziennie. Podawalam jej tylko w smutne, pochmurne dni a i wtedy czasem zapomnialam. W ubieglym tygodniu bylam z nia u lekarki, ktora po zbadaniu stwierdzila, ze ciemiaczko zmniejsza sie prawidlowo i moge VitD3 podawac od czasu do czasu, w pochmurne, deszczowe dni gdy ze spaceru nici. Najlepiej skonsultuj sie z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś