Dodaj do ulubionych

kiedy ściągać mleko???????????????

28.06.05, 13:36
W sobotę szykuje mi się wyjście na wesele. Chciałam się wykręcić ale pomyslałam że jakaś rozrywka mała mi się należy i chyba miło
by było się gdzieś zabawić. Rodzice zajmą się maluszkiem i tutaj zaczyna się mój problem otóż według mnie mam pokarmu na styk tzn.
maluszek po przebudzeniu wypija całe mleczko. Wiem że im więcej się ściąga tym więcej mleka się produkuje tylko kiedy mam je niby
ściągnąć????????? Po jedzonku nic już prawie nie mam pokarmu a przed też nie sciągnę bo maluch jest żarłoczkiem strasznym i
krzyczy strasznie po przebudzeniu. Kiedy Wy ściągacie pokarm?????? Może za późno się za to zabrałam??? I czy część pokarmu
powinnam ściagnąć w nocy, bo nocny pokarm jest pożywniejszy a mama będzie go też karmić w nocy???? Mam jeszcze jedno pytanko ile
taki maluch wypija pokarmu na jedno karmienie??? Tzn. ile powinno być pokarmu w jednym pojemniczku bo nie mam zielonego pojęcia
dodam że karmię z dwóch piersi podczas jednego karmienia ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie. Kacperek kończy jutro 10 tyg.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Magda i Kacperek (20.04.05)
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: kiedy ściągać mleko??????????????? 28.06.05, 14:03
      najlepiej przed karmieniem, gdy piersi sa pelne i latwiej cos odciagnac.
      Dziecko to tak swietny laktator, ze nawet z "pustej", oproznionej piersi sie
      naje, wiec krzywdy nie zrobisz. Natomiast pytanie, czy bedzie potrafilo pic z
      butelki, bo to nie jest takie oczywiste. No i jak Ty wytrzymasz na weselu-
      bedziesz musiala kilka razy odciagac, bo Cie rozerwie...A moze da sie - o ile
      nie wyjedziecie daleko- podskoczyc ze 2 razy na karmienie do dziecka? Troche to
      odbiera przyjemnosc z imprezy, ale tak to juz jest, jak sie ma dzieci...
    • wielkimroz Re: kiedy ściągać mleko??????????????? 28.06.05, 14:44
      ja ściągam nad ranem,nim się jeszcze obudzi mój synek-łakomczuszek. Butla 125ml
      starsza mu na razie na jedno karmienie. A on mimo wsyzstko jeszcze wysysa
      później coś z peiersi i się najada. Tylko rzeczywiście na początku był problem
      bo wcale nie chciał pić z butelki. Może wcześniej daj mu kilka razy mleczko z
      butelki żeby sie przyzwyczaił i nie robił potem w nocy cyrków rodzicom.
      I miłej zabawy na weselu!!!smile
    • nataliamackowiak Re: kiedy ściągać mleko??????????????? 28.06.05, 14:49
      Ja o to samo pytałam niedawno, ale potem stwierdziłam, ze to gra niewarta
      świeczki, że nie musze pic wódki na weselu, w razie czego mogłam dojechac do
      Oliwki. Za miesiąc drugie wesele, tez tak zrobię.
      Wiem jedno-nie może dziecko do końca wypić Ci mleka, bo tego końca nie masmile Mi
      osobiście ściąganie nie idzie jak sobie kiedys próbowałam, chyba cały dzien bym
      ściągneła butelkę...musisz to robic iles dni na przód i zamrozic.
      Powodzenia i udanej zabawy na weselichusmile
      Nataliasmile))
    • abit26 Re: kiedy ściągać mleko??????????????? 28.06.05, 14:56
      Hej. Też ostatnio byłam na weselu i tak jak Ty mam problemy ze sciągnieciem
      mleka. Czasami wydaje mi sie ze w ogole go nie mam ale maly ladnie przybiera na
      wadze, głodny nie chodzi więc tak nie jest. Ale do rzeczy - zaczęłam ściągac
      pare dni wczesniej i zamrazac. Najlepiej w czasie gdy dziecko spi np juz
      godzinke i wiesz ze jeszcze troche pospi. Albo w nocy, niestety trzeba sie
      troche pomęczyc. Aha i musisz sie liczyc z tym ze w czasie wesela bedziesz
      musiala sciagnac pokarm. Ja cale szczescie mialam blisko do domu i podjechalam
      zeby sciagnac. Dobrej zabawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka