Dodaj do ulubionych

Oczko-pomóżcie

02.07.05, 21:48
Corka ma 4 miesiące i zauwazylam dopiero dzisiaj ze lewe oczko jej ucieka do
srodka ! Czy to jest zez ????? Czy uciekjące oczko to zezowanie a jesli nie
to jak wygląda zezowanie i czy muszę isc do lekarza?
Obserwuj wątek
    • one9 Re: Oczko-pomóżcie 02.07.05, 21:57
      Maluszkom często ucieka "któreś" z oczek.. Ale dla własnego spokoju skonsultuj
      to z lekarzem...
    • juustysia Re: Oczko-pomóżcie 02.07.05, 22:50
      Naprawde nie mozecie pomoc?Proooszee
    • happymix Re: Oczko-pomóżcie 03.07.05, 17:38
      hej
      Moja Dominisia ma 8 miesięcy. Jakieś 2 tyg. temu zauważyłam dokładnie to samo- też lewe oczko do środka; przejrzałam zdjęcia i widać to na wielu. Spanikowana poleciałam do lekarza. I o to co się dowiedziałam. Badanie wyglądało tak: najpierw Pani poświeciła lampką i Córcia wodziła za nią oczkami a potem pokazała jej misia i długopis. Na tym koniec- trwało to z 3 minuty. Dodam, ze byłam pryw. u ponoc doświadczonej Okulistki. Pani doktor stwierdziła, że zez jest mały i nie ma potrzeby leczenia, ale mozna zbadać Małą okulistycznie i zaprosiła nas na wizyte za tydzień. Przepisała krople- atropina i kazała podawać je przez 4 dni rano i wieczorem i na piąty dzień przyjść. Na moje pyt. o to, czy te krople są szkodliwe stwierdziła, że nie. Ptem udałam się do apteki a tam pani fatmaceutka (znajoma) stwierdziła, ze te krople maja wiele czynników ubocznych. Przede wszystkim nie można wychodzić na słońce ( a teraz lato!).Poszłam więc do naszej pediatry i powiedziala, ze jesli nie mamy podstaw aby twierdzić, że Dominika zle widzi to wstrzymać się z tym badaniem. I oczywiście obserwować oczko.
      Mała zezuje, oczko ucieka, ale na razie nic z tym nie robimy. Oczywiscie zastanawiam sie jeszcze czy nie isc dla spokoju do jeszcze jednego lekarza.
      Daj znac co zdecydujesz.
      Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka