kata123 03.07.05, 16:54 mój synek ma 9 miesięcy, waży prawie 10 kg i wyrasta z fotelika-nosisełka. jakie masie doświadczenia z większymi fotelikami? poradźcie jaki kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: jaki fotelik do smochodu? 03.07.05, 16:57 Moja Oliwka ma niecałe 9 mies., męczy mnie juz nosidełko, najgorzej wkładanie i wyciąganie dziecka...Chcemy kupić większy, chyba odrazu 9-36 kg. Nie kupie byle czego, widziałam tanie foteliki, wyglądaja brzydko, materiał byle jaki, mam wrażenie jakby ten fotelik miał się zaraz zepsuć... kupimy uzywany albo nowy-jeszcze nie wiem-ale firmowy-fajny jest Chicco albo Babydreams 9-36 kg. Pozdrawiam. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: jaki fotelik do smochodu? 03.07.05, 19:24 My właśnie jesteśmy tuż przed podjęciem podobnej decyzji. Na pewno będzie to fotelik 9-18, bo sporo czytałam, że jednak bardziej dopasowane do wagi są bezpieczniejsze, a jakoś nie przekonują mnie rozciągane foteliki. My wybierzemy między Chicco Key1, Roamer DuoPlus, Concord Live evo, Casualplay. Zajrzyj na stronę www.fotelik.info Odpowiedz Link Zgłoś
justa78 Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 08:58 tak, te foteliki 9-18 dla malucha są lepsze, poza tym te do 36 kg nie mają regulowanego zagłówka, więc 3-4 letnie dziecko i tak w nim wygodnie nie posiedzi. My mamy maxi cosi priori i po noszeniu młodego w ciężkim "korycie" w końcu odżyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 09:43 Mam dwa foteliki firmy Renolux (jako chyba jedne z nielicznych posiadają zagłówki). Ma go mój 7 m-czny synek (waży ponad 9 kg) i 2,5 letnia córcia i chyba jeszcze troszkę w nim pojeździ bo główka nie przekracza początku zagłówka. Jestem zadowolona, pasy łatwo się zapinają a do pozycji leżącej (jak dziecko zaśnie) można opuścić praktycznie jednym ruchem ręki. Polecam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 09:44 aha zapomniała dodać że kupiłam używane od znajomych po ok 100 zł więc koszt bardzo niewielki a s w bardzo dobrym stanie bo tapicerkę można zdjąć i wyprać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka3 Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 09:26 Polecam fotelik Ramatti. Bardzo wygodny, niedrogi (300 zl), bardzo dobry system zapinania ze spacjalnym "guziczkiem" kontrolnym, 5 stopni pochylenia (dziecko spokojnie moze w nim spac)a przy tym bardzo latwo i przede wszystkim cicho zmienia sie polozenie fotelika! Ma wysokie boki takze dziecko jest w nim naprawde bezpieczne! Odpowiedz Link Zgłoś
syla27 Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 10:26 ja też polecam Ramatti, w linku jest nawet zdjęcie małej jak w nim leży, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wera305 Maxi cosi priori 04.07.05, 10:29 mam taki 9-18 bardzo fajny, tapicerka wymienna, moza wyprac, albo dodatkowo zakupic jeszcze jedna zeby bylo na zmiane pasy sa fajnie regulowane, maja pod spodem takie anty -slizgacze,zeby sie z ramion dziecka nie zsuwaly. 3 pozycje ustawienia, siedzaca, pollezac i lezaca. Moja niunia ma 9,5 miecha i zawsze zadowolona siedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba001 Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 15:10 Witam serdecznie. Moj synek skonczyl wlasnie 1 rok a odkad wazy ponad 9kg korzystam z fotelika Maxi Cosi Priori 9-18kg i jestem z niego bardzo zadowolona. bardzo latwo montuje sie go do samochodu, po zamontowaniu w samochodzie jest stabilny. Nie ma bardzo wysokich bokow jak Ramatti wiec latwo sadzam w niego synka. Przy praniu pokrowca z materialu latwo schodza plamy. Synek od razu go polubil a to po zaraz bezpieczenstwie jest rowniez wazne. Proponuje Ci wziac synka do sklepu i samej sprawdzic foteliki. Serdecznie pozdrawiam.Monika Odpowiedz Link Zgłoś
olgaelga Re: jaki fotelik do smochodu? 04.07.05, 22:06 Polecam Małego Podróżnika firmy Deltim. Jest dla dzieci 0d 9 do 36 kg. Można go lekko odchylać gdy dziecko uśnie. Na początku mocuje się go na ramie i dzięki temu maluch siedzi wysoko i ogląda to co za oknem. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kata123 Re: jaki fotelik do smochodu? 05.07.05, 23:30 dzięki, dziweczyny, wiedziwłam, że można na was liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś