Dodaj do ulubionych

Podnosi się i ulewa

13.07.05, 20:12
Od paru dni mam problem z córką- otóż zaczęła się podnosić do siadu i ta pozycja bardzo jej przypadła do gustu. Nie chce leżeć, ciągle próbuje się podnosić, łapie się za stopy i chce usiąść. W wózku natomiast chwyta plastikowe zabawki wiszące wpoprzek budy i też się podciąga. Nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt, że podczas tych wygibasów strasznie ulewa, a gdy minie więcej czasu po jedzeniu, to nawet zwraca twarożkiem. Czy wasze dzieci też tak robią? Jak temu zaradzić, bo chyba to niezbyt dobrze gdy dziecko tak zwraca. Macie na to jakieś sposoby? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mowi32 Re: Podnosi się i ulewa 13.07.05, 21:10
      A wcześniej nie ulewała? I czy ulewa mało, czy dużo?
      Mój Jasiek co prwda nie siada, ale swego czsu sporo ulewał podnoszony do pionu
      (zaraz po jedzeniu i dużo później też). Okazało się, że ma skazę białkową i jak
      odstawiłam nabiał (i wołowinę, ale to wyszło niedawno) przestał ulewać. Nawet
      jak się przewróci zaraz po jedzeniu na brzuszek, to nic się nie dzieje.
      Acha, ale on miał jeszcze wysypkę (od dawna, ale ostatnio więcej) i to razem
      mnie właśnie zaniepokoiło.
    • asiula14 Re: Podnosi się i ulewa 14.07.05, 21:42
      U mnie podobnie , była to reakcja na białko mleka.
    • kamrena Re: Podnosi się i ulewa 14.07.05, 22:22
      hmm... mój Filip duzo ulewał jak był mały, potem była chwila spokoju i zaczął
      dokładnie to, co Twoja córcia... chwila po jedzeniu zaczynał sie podnosic,
      ćwiczyć skłony i też ulewał, albo nawet po godzinie odbijał serwatką. Jak nie
      to, to druga zabawa: wkladał ręce do buzi, łapał sobie język i ciągnął...
      zaczynał się krztusić, dławić i też ulewał. Starałam się w miarę możliwości po
      jedzeniu zainteresować czymś, zająć mu ręce, zabawić. Raz się udało, raz nie,
      ale od jakiegoś czasu to się już trochę uspokoiło. Już go chyba ta gimnastyka
      tak bardzo nie pociąga, ale ręce dalej pcha do żołądkawink A i z pewnością układ
      pokarmowy dojrzał.
      - -
      Filip ur. 12.02.2005r.
    • kamrena Re: Podnosi się i ulewa 14.07.05, 22:24
      mowi32
      jak wyglądała ta wysypka u Twojego maleństwa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka