gabi65 23.07.05, 17:54 witam mam kłopoty z plamami z marcherki. moja zuzia uwielbia i prawie wszystkie ubranka są marchewkowe. poradżcie mi bo nie wiem jak ich się pozbyć mój proszek ich nie rusza. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: plamy z marchewki 23.07.05, 18:01 Znam to... tylko odplamiacz daje radę Odpowiedz Link Zgłoś
dziama3 Re: plamy z marchewki 23.07.05, 19:49 Plamy z marchewki trzeba jak najszybciej natrzeć mydłem i namoczyć. Potem wyprać, powiesić na słońcu, bo słonce wyciaga plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi65 Re: plamy z marchewki 24.07.05, 12:36 ktoś 2 tygodnie temu napisał że ma sposób na marchewkę nie wiecie gdzie ten watek uciekl Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolimai Re: plamy z marchewki 25.07.05, 15:02 potwierdzam, że na plamy z marchewki świetne jest mydło. Tylko trzeba zaprać odrazu na świeżo! Odpowiedz Link Zgłoś
justinewal Re: plamy z marchewki 25.07.05, 15:04 Może to mało dowcipne, ale może ubieraj ją w pomarańczowe ciuszki. Moja Kasia nie lubi marchewki, za to uwielbia jagody ... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: plamy z marchewki 25.07.05, 17:43 u nas wybielacz nie dal rady (ani Vanish ani Amway) na stare plamy.Teraz tylko szybkie dzialanie, tj od razu GORACA woda i zwyklym mydlem.Schodzi. Tak bylo w jakims watku i sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczkoale Re: plamy z marchewki 25.07.05, 18:12 MAMUŚKI!!!!!ja mialam ten sam problem plamy marchewkowe kuzynka mi powiedziala ze znakomicie schodza plamy od Persila Power Gel Sensitive nalewam tego zelu na plamy zostawiam na jakas godzinke i sa czyste ten zel kosztuje 24zl ja Niko juz piore ciuszki w tym zelu i jest wszystko ok,on ma pozytywna opinie Centrum Zdrowia Dziecka, dobry tez jest proszek "Dzidzius" Pozdrawiam Ola i Nikola (juz 7 miesiecyi duzymi krokami zbliza sie 8 miesiac) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: plamy z marchewki 25.07.05, 21:07 my pierzemy w Dzidziusiu, nie schodzi.Moze to tez kwesta wody, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jagia Re: plamy z marchewki 25.07.05, 20:25 Nie wiem gdzie ten wątek o plamach "uciekł", ale chodziło o szare mydło z Lider Price (czy jak to się tam pisze) plus słońce. Z tym, że podobno lepiej działa to na plamy marchewkowe po własnoręcznie ugotowanych daniach. Słoiczkowe trudniej schodzą, bo dodawana jest do nich witamina C, która utrwala kolor. Odpowiedz Link Zgłoś