Dodaj do ulubionych

odpażenia???

24.07.05, 10:41
Prosze poradzcie czego uzyc na pdpażenia w pachwinkach.
Uzylismy nowych pieluch DADA sad
Czekam na porady.
Asia
Obserwuj wątek
    • mimi44 Re: odpażenia??? 24.07.05, 10:46
      Jak dla nas to dobrze sie spisywał Bephanten(chyba dobrze napisałamsmile,lub maść
      z vit.A na recepte od pediatry(równiez na codzień do pupy i buzi)niestety nie
      pamiętam nazwy,jakos na L.Mąka ziemniaczana.
      • beti11 Re: odpażenia??? 24.07.05, 11:41
        Na odparzenia rewelacyjna jest kapiel z maki ziemniaczanej, lub oklady z niej.
        Ja zawsze uzywam grubo sudocremu i efekt jest od razu. Na prawde rewelacja. Nie
        zapomnija oczywiscie o wietrzeniu pupci dzidzi. Podobno dobry tez jest
        Tormentiol - choc sama go jeszcze nie mialam okazji wyprobowac - zawsze pomagal
        sudocrem i kapiel w krochmalu.
        Powodzenia
        • zuas23 Re: odpażenia??? 24.07.05, 12:10
          Prosze napisz jakie proporcie trzeba uzyc do kąpieli w mace ziemniaczanej?
          DZieki, Asia
          • mika_p Re: odpażenia??? 24.07.05, 13:00
            1 łyżka albo 2 łyżki, albo jeszcze inaczej.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24549547&v=2&s=0 - w tym watku
            przeczytaj wypiowuedzi kortis - podaje, jak uzywac krochmalu na sama pupe,
            stosowałam jej metode i musze przyznac, ze wygodna i skuteczna.
            • monadame Re: odpażenia??? 25.07.05, 11:44
              ja właśnie u 3 tygodniowej niuni się pozbyłam odparzeń!!! Używaliśmy
              wszystkiego: bepanten, sudocrem, maść na odparzenia kąpiel w krochmalu i wiele
              innych i nic!!! Pomogło jedynie przemywanie pachwinek w nadmanganianie
              potasu(kali pomagali) i maść nie krem z zielonym paskiem w tubce LINOMAG!!!
    • kara1111 Re: odpażenia??? 25.07.05, 12:48
      My też wypróbowałyśmy nowych pieluch Dada z Biedronki bo dziewczyny na forum
      bardzo je zachwalały. Mojej Niuni one nia służą, pupa odpażona od razu! Smaruję
      Tormentiolem, lekarz zapisał. Bez recepty dobry jest Bephanten- maść. Smaruj
      przy każdej zmiani pieluszki wcześniej przemywając pupcię wodą przegotowaną. W
      ciągu dnia kłać dzidzusia na brzuszku z gołą pupcią. Wtedy nie smaruj niczym
      żeby skóra mogła oddychać. Przykryj tylko kocykiem żeby nie zmarzła.
      Pozdrawiam. Aha wracam do sprawdzonych pampersów.
    • kara1111 Re: odpażenia??? 25.07.05, 12:50
      Dopiero doczytałam że odparzenia są w pachwinkach więc nie musisz kłaść na
      brzuszku tylko na pleckach. Mojej niuni zrobiło się na pośladkach.
    • igaspr Re: odpażenia??? 25.07.05, 12:53
      Moj maly mial bardzo bolesne odpazenie wlasnie po zmianie pieluch, zawsze
      uzywalismy Pampersow i kiedy zalozylam mu Haggisy odrazu pojawil sie czerwony
      rumien na jaderkach. Oczywiscie pojechalismy czym predzej do spitala, diagnoza
      byla taka ze to grzybica, no coz... przeszla dnia nastepnego po powrocie do
      Pampersow i masci z cynkiem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka