irmyna 02.08.05, 10:42 do tej pory robiłam na wodzie, ale chciałabym wiedzieć jak zrobić na mleku, mam NAN2 i nie wiem ile dajecie kaszy, a ile mleka na 180ml wody, podpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: kaszka na mleku 02.08.05, 10:55 Mleko robisz normalnie jak na opakowaniu.Ja karmie Bebilonem i u nas wychodzi 6 miarek mleka na 180ml wody.Do tego daje jakies trzy lyzki kaszki.I jest w sam raz, dziurka od smoka sie nie zatyka, maly jest pelny Przeczytaj jak zalecaja na opakowaniu kaszki, bo nie wiem czy na wszystkich jest tak samo.My jedlismy Nestle ryzowa z jablkami. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: kaszka na mleku 02.08.05, 11:00 witaj,' ja daję malutkiej (7,5 m-ca) albo do picia kaszkę kukurydzianą albo ryzowa z owocami - jak chce przez smoczek to na 150 ml wody (+ do tego 5 łyż mleka=ok.170 ml) daję 2,5-3 łyżeczki od mleka kaszki, jak chcę dać małej łyżeczką to na 150 ml wody (+ do tego 5 łyż mleka=ok.170 ml) wsypuję 5-6 łyżeczek kaszki, można dodać do tego owoc, deserek ze słoiczka. pozdrawiam PS. raczej wszystko na wyczucie Pamietaj, że kaszki ryżowe zaklejają kupkę, a kukurydziene ładnie regulują jelitka Odpowiedz Link Zgłoś
boranet Re: kaszka na mleku 02.08.05, 12:02 Ja robię na bebiku, ale myślę, że proporcje są podobne: Na 180 ml mleka 6 łyżeczek mleka i np kaszki Bobovita (w zależności od pożądanej konsystencji) 3 - 3,5 nie za czubate łyżki stołowe. Ja karmię łyżeczką więc wolę gęstą kaszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: kaszka na mleku 02.08.05, 13:50 Do mleka Nan HA 2 na 180 ml daję 4 i pół łyżki kaszy. Tylko oczywiście zjada to łyżeczką bo przez smoka nie pójdzie. Pozdrawiam, Wiola Odpowiedz Link Zgłoś