beatriks1 04.08.05, 20:54 Powiedzcie czy coś robicie dziecku jak się wierci aby nie zaginały się uszka żeby nie były później odstające Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Odstające uszka 04.08.05, 21:05 Ja nie robię nic,s taram się tylko zwracac uwage, żeby dziecko nie leżało (do karmienia, do spania) z zagiętym uchem. Jak się wierci i uszko się zagnie, to trudno, zaraz się odegnie. Na forum Kwietniówek miałyśmy taką rozmowę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23334&w=26394928&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Odstające uszka 04.08.05, 21:13 Dziewczyny, specjalistką to ja wprawdzie nie jestem, ale wydaje mi się, że żadne tego typu zabiegi nie mają nic do rzeczy. Tzn. ja na początku obsesyjnie zwracałam uwage na te uszka, aby się nie pozaginały itp. ale moja mała córcia wierciła się tak bardzo, że prawie cały czas miała pozaginane. W tej chcwili ma już prawie roczek i uszka bardzo ładnie przylegają do główki. POłożna środowiskowa potwierdziła tylko, że kwestia odstających uszek to sprawa dziedziczna. jeśli ktoś urodził się z odstającymi to nie pomogą żadne plasterki itp. zaś jesli ktoś ma normalne, to zaginanie się uszek też tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś