Dodaj do ulubionych

uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!!

23.09.05, 12:52
musze znow o tym napisac choc wiele razy pojawial sie ten watek bo nie lubimy
(ja tez) zagladac do wyszukiwarek, a problem wciaz sie pojawia - stale czytam
o odparzonych pupach, zaczerwienieniach itd; nasilone promocje w sklepach
jakie obserwuje na produkty tej firmy swiadcza o tym, ze juz zaczynaja
odczuwac skutki spadku sprzedazy; uwazajcie bo, nie wszystkie dzieci,to
prawda, ale bardzo wiele (w tym moje) bardzo zle tolerowalo Pampersy zarowno
chusteczki jak i pieluchy, a firma nie uznaje reklamacji i wmawia ze jest ok.
Mam nadzieje, ze moderator nie przeniesie tego watku za chwile w jakies inne
magiczne miejsce i zdarzycie to przeczytac.
Obserwuj wątek
    • sierpniowka Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 23.09.05, 12:58
      zdazylam przeczytac smile
      u nas tez podobny problem, z tym ze firma inna smile
      niewiele gorzej reklamowana, tak na marginesie smile
      pozdrawiam
      joanna

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=29266002
      • kasia_de Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 17:04
        właśnie od wczoraj używamy takich "nowszych" pamperów, mają bardziej intensywne
        kolory i przylepce są zielone. No i kurde, mały ma jakieś krostki w pachwinach,
        zastanawiam się czy to nie te cholerne pieluchy?
        Kasia
        • driadea Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 17:12
          Spokojnie, nie przeniosę smile
          Mam jednak pewną uwagę - firma jak najbardziej przyjmuje reklamacje, sama
          kiedyś reklamowałam pieluchy. Zadzwoniłam, powiedzialam, w czym problem,
          podalam nr seryjny opakowania, wyslałam im pieluszki. W zamian doataam nowe
          opakowanie+ małą paczkę chusteczek.
          Pozdarwiam.
          • monia0000 Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 17:35
            No to czy są jakieś pieluchy które w 100% nie uczulają??
            • driadea Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 17:45
              Oczywiście, że są. Tetrowe (choć tu, miast uczulenia, mogą wystąpić inne
              czynniki podrażnienia skóry).
              Musisz próbować. Moja, na ten przykład, córeczka nie ma uczulenia na żadne
              pieluszki, może więc stosować każde.
              Pozdrawiam.
              • monia0000 Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 17:50
                Aco do tetrowych to się nie zgodzę! 10 lat temu (choć już były dostępne
                jednorazowe) uparłam się na "zdrową" tetrę i mój synek miał tak odparzoną pupę
                że trzeba było maści robić na "zamówienie"! wiadomo, tetra - 1 sikanie a nie
                zawsze są warunki na zmianę lub też człowiek przeoczy! Nie polecam smile
                • driadea Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 17:59
                  Ja też nie polecam tetry! Napisałam, że nie uczula, ale jak najbardziej nie
                  polecam (mokry kompres z moczu, nierzadko pod ceratą - jak ma wyglądać skóra?)
                  smile
                  • ezrapound Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 18:15
                    A ja uzywam wylacznie polskich pieluszek Happy - sa najtansze i maja
                    najpiekniejsze rysunki (nie jakiegos branderskiego Disneya). Coreczka ma piekna
                    pupcie. Ale nie uzywalam nigdy innych pieluszek wiec mozliwe, ze wszystkie
                    tolerowalaby tak samo dobrze.
                    • driadea Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 18:17
                      Happy wcale nie są najtańsze. Ale dobre, owszem.
                      • sylwiawm Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 23:09
                        Dzisiaj kupiliśmy Hapyy. Ciekawe jak się sprawdzą. Najlepsze jak dla mnie są
                        Dada biedronkowe, najgorsze Pampers. Zgadzam się z tobą w 100%. Nie wiedziałam
                        co to może byc - drobne czerwone krosteczki i czerwone plamy. Miałam już wybrać
                        się do dermatologa, ale polecono mi zmianę pieluszek. Po Dada nie ma już tego
                        problemu. W dodatku sikutki lepiej wsiąkają, bo pieluszka po pewnym czsie jest
                        sucha. W pampersie było ciągle mokro.
                        • lud_mila Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 23:23
                          Uczulenia to indywidualna sprawa, jedyna rzecz, która uczuliła mojego synka to
                          były pieluszki Happy, co mnie samą zdziwiło.
                          A pieluszki biedronkowe zupełnie mi nie pasują, bo są ceratowe i zawsze sobie
                          wyobrażam biedną pupcię pod kompresem z moczu pod nieoddychającą ceratą, brrr...
                          U nas niestety najlepszymi pieluszkami są pampersy, niestety bo nie darzę tej
                          marki sympatią i wkurza mnie nachalny marketing, ale tylko one ze wszystkich na
                          rynku odpowiadają mi pod względem chłonności i przewiewności.
                          • driadea do lud_mily 24.09.05, 23:29
                            Dada z biedronki nie są ceratowe, może kupilaś Fitti?
                          • madda71 Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 23:29
                            ale nie o tych pieluszkach byla mowa w powyzszym poscie. chodzi o DADA wesole
                            przewijanie z zabkami...a nie o ceratowe
                        • imszulc Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 24.09.05, 23:25
                          może trzeba częściej zmieniać te pieluchy a nie czekać aż wyschną, nawet po
                          każdym siku, tym bardziej, że lato w Polsce było raczej upalne
                          my używamy tylko Pampersów od urodzenia córeczki (9 miesięcy) i żadne zmiany na
                          skórze nigdy się nie pojawiły, dbam jednak o to, żeby nie nosiła na pupci moczu,
                          nawet wchłoniętego i suchego
                          pozdrawiam
                          Iwona
                          • sylwiawm Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 25.09.05, 00:33
                            Po pierwsze Dada nie są ceratowe i za to bardziej przewiewne niż pampersy. Po
                            drugie zmieniamy często pieluszki i jestem pewna, ze częściej niż ty. Pampers
                            jest tak badziewiasty, że sikutki i kupka z niego wypływają. Nie dziwię się, że
                            zauważasz, że pielucha jest mokra, bo mało się różni od tetry. Ja pampersy
                            zastosuję jak będę chciała oduczyć sikania w pieluchę.
                            • nataliamackowiak Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 25.09.05, 09:52
                              My używamy pieluch Pampersa i Rossmana(te od niedawna, sa też ok). Reklamowałam
                              Pampersy, bo miały coś nie tak z falbankami, przeciekały przez to i uznali
                              reklamacje, przysłali pieluchy i chusteczki, po 2 mies. następnesmile
                              Nas nie uczulają ani nic takiego.
                              Natalia
                      • ezrapound Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 25.09.05, 10:04
                        Faktycznie, nie jestem pewna co do ceny, sa najtansze w moim sklepie, ale to
                        nie znaczy, ze w innych nie ma tanszych. W kazdym razie ja polecam Happy.
                        • figa771 Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 25.09.05, 10:47
                          Witajcie!
                          A ja bede broniła Pampersow jak lew(a raczej lwicawink ).Wg.mnie sa
                          najlepsze,super chlonne,co jest wazne zwłaszcza noca,Igor nigdy nie miał po
                          nich odparzonej pupy.Dada tez sa ok,ale stosuje je tylko w dzien i w domu,na
                          wyjscia nie,bo boje sie,ze przeciekną.Za to badziew totalny to Huggisy-Mały w
                          nich po paru minutach jest obsikany po pachy!Co do chysteczek-probowałam
                          roznych i białe Pampersa gorą!!!Miekkie,mokre-co mnie akurat odpowiada.Raz
                          kupilam te Biedronkowe-masakra-sztywne i smierdzą.
                          Ale nie to ładne,co ładne,ale co sie komu podobasmile
                          Pozdrawiam!
                          Figa&Igor
                          • maja111 Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 25.09.05, 12:10
                            A my kochamy Happy za to, że jako jedyne mają miejsce na grube nóżki.
                            Producenci innych pieluch jakoś o tym nie pomyśleli i we wszystkich Pulpecja
                            miała poodbijane "wzorki" na pupie i nóżkach... A co do pampersów- jedynki były
                            rewelacyjne, przy pozostałych - kupa na plecach .
    • klaudia512 Re: uwazajcie na pieluchy i chusteczki Pampers!!! 25.09.05, 12:51
      My też stosowaliśmy na początku Pampersy,ale po ostatniej paczce tych pieluszek
      nie kupię już ich wiecej.Nowa "edycja" Pampersów-ta z większymi i bardziej
      kolorowymi obrazkami-jest jakaś felerna,był już taki wątek tutaj,wiele mam
      skarżyło się na odparzone pupcie u dzieci,mój mały też miał czerwoną
      pupę,minęło kilka dni po zmianie pieluch.I co z tego,że nawet uznają
      reklamacje,jak przyślą następną paczkę takich samych pieluszek,no more Pampers!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka