Dodaj do ulubionych

jesienna moda dziecka

19.10.05, 16:59
Jak ubierac 5-miesieczne dziecko w jesienna pogode i co zabierac do wozka
(chodzi mi o kocyki, kolderki itp)?
Obserwuj wątek
    • eowen Re: jesienna moda dziecka 06.11.15, 12:58
      Ja ubieram tak samo jak siebie. Czyli jeśli idziemy na 2 godziny na spacer i ubieram rajstopy pod spodnie, to i córce też zakładam. Dorzucam coś dodatkowego typu kocyk bądź przykrywam śpiworem z wózka, gdy wieje bądź ona zasypia - mówi tu o temperaturze ok. 10 stopni, jaka niedawno panowała.

W tym tygodniu, gdy było ciepło, to miała body z długim rękawem, spodnie, chustę na szyi i kurtkę lekką, ale tą jej później rozpięłam, bo sama chodziłam tylko w swetrze.
    • monu29 Re: jesienna moda dziecka 06.11.15, 13:32
      Dziś u nas 5 stopni, jak wychodziliśmy z domu. Mała 5 miesięcy miała body na krótki, na to bluzę i kurteczkę. Na dole legginsy, a na nie dresowe spodenki. Na nóżkach trampki. bo zawsze ma je przykryte. Na spacer zabieramy zwykły kocyk minky. I czapeczka.
    • agi2507 Re: jesienna moda dziecka 06.11.15, 14:47
      Generalnie dziecko leżące, siedzące jedna warstwa więcej niż dorosły. Z tym, ze tę jedną warstwę więcej może stanowić śpiworek, kocyk. Najlepiej ubierać na cebulkę i jak dziecku za ciepło to jedną warstwę ściągnąć. Poza tym ja co jakiś czas sprawdzam kark dziecka, jak ciepły to OK.
      • agi2507 Re: jesienna moda dziecka 06.11.15, 14:52
        Przykładowo dzisiaj - u nas 7 stopni jak zaczęliśmy spacer, mały 10,5 miesiąca. Body długi rękaw, bluza, polar, rajstopy i spodnie na nogach, na stopach zamiast butów skarpety frote, apaszka i bawełniana czapka. W pogotowiu polar do przykrycia nóżek ale był w użyciu tylko chwilę bo zrobiło się cieplutko w słońcu. Młody jak tylko mu za ciepło mu się zrobiło zaraz ściagnął czapkę. Rączki i kark cały czas ciepły
        • sfornarina Re: jesienna moda dziecka 08.11.15, 01:24
          To ciepło dziecię ubrałaś smile
          U nas stopni 5, mały 10 miesięcy - body krótki rękaw, bawełniany podkoszulek z długim rękawem, na to polar z kapturem (na głowie). Dżinsy, cienkie skarpetki, ciepłe wysokie buty.

Młody ciepły smile
    • friarielli Re: jesienna moda dziecka 06.11.15, 18:10
      a jak ubrać dziecko dziesięcioletnie, bo chyba to się autorce wątku bardziej przydasmile
      • agi2507 Re: jesienna moda dziecka 07.11.15, 19:14
        Faktycznie, Dopiero teraz zauważyłam, że post założony został w 2005r. wink
      • monu29 Re: jesienna moda dziecka 07.11.15, 19:23
        Trzeba uważać na te podbijane wątki, drugi raz dałam się nabrać.
      • sfornarina Re: jesienna moda dziecka 08.11.15, 01:24
        Też wpadłam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka