Dodaj do ulubionych

Czym myjecie buźki dzieciaczków_________________?

26.10.05, 15:11
Mój synek ma 3 miesiące, bużkę myję mu tylko przegotowaną i schłodzoną wodą.
Czy dobrze robię? Jak wy myjecie twarzyczki swoich dzieci?
Obserwuj wątek
    • misia97 Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 15:18
      ja dwa razy dziennie przemywam Marysi pusiaczek ciepłym rumianeczkiem następnie
      osuszam czyst ą pieluszką.córunia nigdy nie miała żadnych
      krosteczek(ma2,5)m-ca.należy dbać o buzię i czesto przemywac unikniemy
      np.zapalenia spojówek.ja myjąc niunię nie omijam nawet jej oczek,oczywiście
      biorę dodatkowy gazik i w kierunku od zewn.do wewn.przemywam oczki.Marysia to
      wprost uwielbia.
      • mama_kotula Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 15:21
        Od ukończenia dwóch tygodni wodą z kranu. Oczka też.
        Pozdrawiam
        Marta
        Ps. pusiaczek, rumianeczek, krosteczki... dołożę jeszcze: prądzik i ważka (na
        określenie wagi)
        • psychogirl Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 15:26
          mama_kotula napisała:

> Ps. pusiaczek, rumianeczek, krosteczki... dołożę jeszcze: prądzik i ważka (na
          > określenie wagi)

Jak z bajki o krasnoludkach ;o)
        • misia97 Aneks_ 26.10.05, 15:26
          a spanie to punianie, jedzenie to amanie,....możemy i tak smile
          • alicia83 wodą z kranu 26.10.05, 15:37
            od samego poczatku,Wiktorka ma piekna,gladka buzkesmile
          • guruburu Re: Aneks_ 26.10.05, 15:39
            ja też przegotowaną wodą. Czasem rumiankiem, ale rumianek może czasem
            podrażniać/ powodować alergie. Moja córka za to nienawidzi mycia oczu i efekt na
            ogół jest słabym tzn. muszę ją dopadac jeszcze raz jak śpi...
    • agnes_r1 Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 16:37
      Od początku buźkę swojego synka (2,5 miesiąca) myję ciepłą przegotowaną wodą.
      pozdrawiam
    • mamikola Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 20:11
      Odkąd skończyła 2 miesiące - wodą z kranu. Nie ma na buziaku nic poza gustownym
      siniakiem na policzku (zderzenie z ławą).
      Pozdrowionka
    • kwajkowska Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 20:16
      od początku wodą z kranu. Nigdy nie przemywałam oddzilenie oczu, a o przemywaniu
      woda przegotowana zwykle sobie przypominałam jak już mała spała. wink Buzie ma
      elegancką. Oczki nigdy nie ropiały.

Aha, mała ma 7 miesięcy.
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka