agusiaa1_mama_ignasia 26.10.05, 15:11 Mój synek ma 3 miesiące, bużkę myję mu tylko przegotowaną i schłodzoną wodą. Czy dobrze robię? Jak wy myjecie twarzyczki swoich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia97 Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 15:18 ja dwa razy dziennie przemywam Marysi pusiaczek ciepłym rumianeczkiem następnie osuszam czyst ą pieluszką.córunia nigdy nie miała żadnych krosteczek(ma2,5)m-ca.należy dbać o buzię i czesto przemywac unikniemy np.zapalenia spojówek.ja myjąc niunię nie omijam nawet jej oczek,oczywiście biorę dodatkowy gazik i w kierunku od zewn.do wewn.przemywam oczki.Marysia to wprost uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 15:21 Od ukończenia dwóch tygodni wodą z kranu. Oczka też. Pozdrawiam Marta Ps. pusiaczek, rumianeczek, krosteczki... dołożę jeszcze: prądzik i ważka (na określenie wagi) Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 15:26 mama_kotula napisała: > Ps. pusiaczek, rumianeczek, krosteczki... dołożę jeszcze: prądzik i ważka (na > określenie wagi) Jak z bajki o krasnoludkach ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
misia97 Aneks_ 26.10.05, 15:26 a spanie to punianie, jedzenie to amanie,....możemy i tak Odpowiedz Link Zgłoś
alicia83 wodą z kranu 26.10.05, 15:37 od samego poczatku,Wiktorka ma piekna,gladka buzke Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: Aneks_ 26.10.05, 15:39 ja też przegotowaną wodą. Czasem rumiankiem, ale rumianek może czasem podrażniać/ powodować alergie. Moja córka za to nienawidzi mycia oczu i efekt na ogół jest słabym tzn. muszę ją dopadac jeszcze raz jak śpi... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 16:37 Od początku buźkę swojego synka (2,5 miesiąca) myję ciepłą przegotowaną wodą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamikola Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 20:11 Odkąd skończyła 2 miesiące - wodą z kranu. Nie ma na buziaku nic poza gustownym siniakiem na policzku (zderzenie z ławą). Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kwajkowska Re: Czym myjecie buźki dzieciaczków______________ 26.10.05, 20:16 od początku wodą z kranu. Nigdy nie przemywałam oddzilenie oczu, a o przemywaniu woda przegotowana zwykle sobie przypominałam jak już mała spała. Buzie ma elegancką. Oczki nigdy nie ropiały. Aha, mała ma 7 miesięcy. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś