Dodaj do ulubionych

jak częto oczyszczać nosek??

17.11.05, 01:56
chodzi mi o noworodka. rodzę za tydzień. mam ten aspirator firda i gruszkę ale jak zobaczyć, że trzeba ten nosek oczyścić? napiszcie proszę,
Obserwuj wątek
    • nataliamackowiak Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 07:48
      Najlepsza jest Frida-polecam. Nosek oczyszczasz, jak widzisz "babolka" w nosku
      albo jak słyszysz, że cos tam jest. Dobrze mieć zawsze w domu Sterimar-do
      kupienia w aptekach-to woda morska do psikania do noska, po takim psiknięciu
      łatwo "wylatuje" wszystko z noska.
      Nataliasmile
      • martusia251 Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 08:54
        Co to jest ta Frida i jak tego się używa, mój mały ma ciagle zapchany nosek a
        gruszką mi nie idzie?
        • mama_kotula Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 12:17
          To jest frida:
          frida
    • anaesthes Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 12:14
      Mam podobny problem.
      Mała ma 3 tygodnie, katarek zalega jej często w nosku. Podejrzewam, że winne
      jest suche powietrze. Próbowałam zakraplać sól fizjologiczną i oczyszczać nosek
      gruszką w najmniejszym rozmiarze, ale efekty marne, zresztą nie chcę małej
      uszkodzić tą gruszką.
      Może macie lepsze sposoby? A może nic nie robić z tym katarkiem (przy karmieniu
      mała najczęściej "wciąga" wszystko i nic już jej nie przeszkadza).
      Ile kosztuje Sterimar, względnie inne preparaty i czy można je stosować u tak
      małych dzieci?
      • majan2 Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 12:20
        Sterimar kosztuje okolo 24 zlotcyh, ale chyba starcza n adlugo. Mi lekarka
        powiedziala, ze moge to uzywac dla 3 tygodniowego dziecka. Dziala, ale nie jakos
        rewlacyjnie!
    • moniawr76 Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 12:56
      Oczyszczam jak widzę babolka w nosku. Używam do tego małego kawałka wacika
      kosmetycznego mocno nawilżonego wodą lub disnemarem (woda morska w sprayu) i
      zrolowanego w palcach. Takim rożkiem delikatnie wyciągam z noska jego
      zawartość. Tak nauczyła mnie położna, a pediatra poradziła takie podawanie
      disnemaru gdy dziecko bardzo protestuje przed psikaniem nim bezpośrednio z
      butelki.
    • hela15 Re: jak częto oczyszczać nosek?? 17.11.05, 14:42
      tą wodą to bezpośrednio trzeba dzidzi w nosek psiknąć?
      • 111a4 Re: jak częto oczyszczać nosek?? 18.11.05, 20:34
        równiez uzywam sterimaru.pryskam prosto do noska.cała wydzielina z noska spływa
        i wtedy uzywam gruszki. ale tak sobie mysle ze kupie moze ten aspirator frida?
        tylko czy on rzeczywiście jest taki rewelacyjny?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka