Dodaj do ulubionych

zasypianie - szarpanie

17.11.05, 11:30
Dziewczynki od kilku dni mam problem z usypianiem mojego szkraba zarówno w
dzień jak i wieczorem po kąpieli(ma 3,5 mca, od początku jest karmiony
piersią). Po karmieniu zaczynają się krzyki, mały szarpie mnie za bluzkę,
mnie się wydaje że jest śpiący bo ziewa, ma oczki takie jakby był śpiący; no
i próbuję go uspać, lulam, śpiewam i zazwyczaj się udaje, czasem trwa to 20
minut, czasem 5 minut ale bywa że i więcej. Myślałam, że może się nie najada,
ale pokarm jest (tak mi się wydaje) choć piersi nie są już takie napięte jak
wcześniej; najbardziej martwi mnie to że Miśiek krzyczy i mnie tak szarpie.
Czy którś z Was miała lub ma podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • majapu1978 Re: zasypianie - szarpanie 18.11.05, 15:41
      Od jakiegoś tygodnia mam dokładnie to samo, ale mój synek ma niecale 8 tygodni.
      Wieczorem po kąpieli daję mu cycusia, poje okolo 30 minut i zasypia, a jak go
      budzę i biorę na ramię, zeby mu się odbiło, to zaczyna się wrzask... Wrzeszczy
      bez opamiętania i nic nie jest w stanie go uspokoic, macha rączkami, krzyczy,
      jest cały czerwony. Noszę go, uspokajam, ale nic to nie daje, mimo że widać iż
      jest zmęczony. Po godzinie - dwóch zasypia...
      • dmgr Re: zasypianie - szarpanie 18.11.05, 20:08
        Moja od kilku tygodni juz "nie chce zasypiac". Niestety tez usypiam cycem i ona
        jak ja przystawiam to chwile possie a potem mnie odpycha, probuje zejsc mi z
        kolan (niecale 8 miesiecy ma), szczypie mnie za cycka itp. Ja sie strasznie
        denerwuje, bo widze, ze jest zmeczona a ona za cholere nie chce spac, czasem tak
        sie mecze 3 godziny az zasnie (dzisiaj tak bylo zazwyczaj idzie spac o 8-9 a tu
        szarpanina do 12, bylam tak wykonczona, ze sama sie z nia polozylam i spalysmy 2
        godziny - dzis obiadu nie bylo). Tak jest w dzien i wieczorem tez, oczywiscie sa
        wyjatki, teraz okolo 19:25 zasnela od razu na noc przy pierwszym podejsciu. Ja
        tlumacze to sobie zabkowaniem - mam nadzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka