aciki 28.11.05, 16:29 Mój Maks ma 2,5 mieś. Ostatnio odkrył, że ma rączkę a od kilku dni pakuje ją często do buzi. Dodam, że po jedzeniu, więc na pewno nie jest głodny. Czy to doświadczenia smakowe? Bo chyba za wcześnie na swędzące dziąsła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tus200 Re: piąstka w buzi 28.11.05, 16:39 Mam podobny problem, tylko że mój maluszek ma dopiero 7 tygodni!Już myślałam, że to ząbki bo dodatkowo mały ślini się, a na dolnych dziąsełkach ma takie coś białego, pod palcem ostrego..ale mamy na forum raczej zrugały mnie za to że wymyśliłam tak wczesne ząbkowanie..U Ciebie to już bardziej prawdopodobne.. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaza Re: piąstka w buzi 28.11.05, 16:46 moja mala też pcha piąstkę do buzi jak tylko jej się uda trafić ( 7tyg). To potrzeba ssania, czyli samouspokajanie a nie koniecznie głód. Chociaż cała moja rodzina wtedy krzyczy: Nakarm ją! Nawet jeśli od ostatniego karmienia minęlo 10min. Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: piąstka w buzi 28.11.05, 17:02 mój synek też ostatnio wkłada piąstki a jak wypadnie mu smoczek to wsadzi sobie kciuka Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: piąstka w buzi 28.11.05, 22:06 moja mała tez tak wczesnie zaczeła wkładac paluszki do buzi.to chyba etap rozwoju.a moze ze i swedza dziasełka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: piąstka w buzi 28.11.05, 22:12 u mnie to samo. Zuza zaczęła wkładać piąstkę do buzi Czytałam, że pod koniec drugiego mies.to normalne, a ślinienie nie oznacza ząbkowania tylko brak umiejętności połykania śliny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś