Dodaj do ulubionych

mam DOŁA -pomocy!!

05.12.05, 13:51
cześć mamusie
byłam dziś z kajtkiem u neurologa i ten stwierdził jakieś nieprawidłowe
odruchy, z nerwów nawet nie wiem jakie sad, zlecił rehabilitacje metodę voyty
i na wszelki wypadek usg główki, okuliste i logopede, jestem przerażona bo
dla mnie mały jest ok a tu lekarz mówi takie rzeczy, owszem ma 4 m-ce i się
nie przewraca z brzuszka na plecki ale odwrotnie tak. no i w raczce mało co
trzyma. Bardzo się boje, mały śpi a ja becze i jeszcze męża nie ma w domu
sad((((
Obserwuj wątek
    • monika701 Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 13:58
      O rany, faktycznie niezle cie nastraszyl...Nie zalamuj sie tylko rob wszystkie
      badania, konsultuj sie ze specjalistami i pewnie jak juz bedziesz wiedziec
      wiecej na temat problemow twojegomaluszka to bedziesz sie czuc takze spokojniej.
      Poza tym byc moze to wszystko okaze sie duzo mniej powazne niz w tej chwili. A
      swoja dorga topo tym jak opisalas objawy to w zyciu nie pomyslalabym, ze cos
      powaznego dzieje sie z dzieckiem.
      A tak na koniec to ja mojego 4 miesieczniaka nauczylam przekreceac sie z
      brzuszka na plecy turlajac go po naszym lozku i on to uwielbia. A w raczce toon
      tez malo trzyma bo ma ja na ogol w buzi.
    • baroslaw Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 14:29

a kto zalecil wizyte u neurologa? pediatra?
      nie przejmuj sie za bardzo, bo neurolodzy, zwlaszcza prywatni na ogol
      przesadzaja i chca wszystkie dzieci wysylac na rehabilitacje do swoich znajomych

zrob spokojnie te badania i badz dobrej mysli
      • mamaaga78 Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 14:40
        nie, sama poszłam bo chciałam sprawdzić czy wszystko ok.a na rehabilitacje mnie
        skierowała na kase chorych, tylko usg i okulista odpłatnie
      • mamaaga78 dziekuje 05.12.05, 14:45
        już mi przeszło, dam radę!!!! DAMY radę!!!!!! zrobimy badania poćwiczymy i
        bedzie dobrze, idę go trochę potulić bo już spi dwie godziny
    • b.bujak Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 14:34
      wiem, co czujesz, tez pare miesiecy temu przeszlam podobna droge;w takich
      momentach na poczatku mocno dziala wyobraznia matki, jak ochloniesz to
      spojrzysz na sprawe spokojniej; z tego, co piszesz, nie jest tak zle i wyglada
      na to, ze lekarz dosc nadgorliwy, ze skierowal dziecko na dodatkowe badania,
      ale to raczej dobrze, bedziesz spokojniejsza, jak sie okaze, ze obawy byly
      bezpodstawne; moj syn tez mial problemy z paroma odruchami, robilismy pare
      cwiczen vojty, teraz jest wszystko ok, maly smiga po calym domu, a jesli chodzi
      o odwracanie sie z brzuszka na plecy ( i odwrotnie ), to dosc pozno zaczal to
      robic i do tej pory robi to rzadko , chociaz potrafi
    • tomi1003 Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 14:34
      Pewnie problemy z napięciem mięśniowym?To się zdarza.To nie
      choroba.Rehabilitacja pomoże.Odwagi!Powodzenia!
      • agam26 Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 15:51
        bądź dobrej mysli. ja wychodze z załóżenia lepiej zrobic o 1 badanie więcej niz
        o 1 mniej. Sprawdzą maluszka specjalisci i bedziesz spokojniejsza. tez
        przechodziłą rehabilitacje z moją Nanką i wydawało mi się ze straszna rzecz sie
        dzieje.ale teraz juz o tym zapomniałam. Zyczę samych dobrych wyników badań!
    • mj77 Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 16:22
      nie przejmuj się i bądź dzielna. My właśnie chodzimy na rehabilitację metodą voyty. Mała (3 miechy) trochę źle ją znosi, bo trzeba leżeć, a nie fikać, ale efekty są rewelacyjne. Z dnia na dzień córka zaczęła podnosić główkę leżąc na brzuchu. Polecam bardzo. To naprawdę nic strasznego.
      I podobnie jak Ty my mamy skierowanie do neurologa, bo w trakcie porodu było lekkie niedotlenienie i mała ma leciutką asymetrię płatów potylicznych. Ale wiem od pediatrów, że w tym przypadku to nic groźnego.
      A okulista i logopeda to pewnie dlatego, żeby wszystko sprawdzić. To nie musi oznaczać, że coś jest źle.
      Powodzenia!
    • bambinek Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 16:58
      moja coreczka sie zaczela obracac na brzuszek ja zaczela raczkowac,jest zrowa
      nie martw sie,napewno nic dzidzi nie jest.
    • asia06 Re: mam DOŁA -pomocy!! 05.12.05, 17:25
      To proponuje przejsc sie jeszcze do innego neurologa. Kazde dziecko rozwija sie
      w swoim tempie. Moja corcia skonczy za trzy dni 6 miesiecy i tez sie jeszcze
      nie przewraca z brzuszka na plecki, ale robi inne rzeczy, ktorych wg ksiazki
      jeszcze nie powinna. I nic jej nie jest, zadnych rehabilitacji nie potxrbuje.
    • mamaaga78 jeszcze raz dziękuję 05.12.05, 22:29
      jesteście wspaniali, dziękuję jeszcze raz, takie wsparcie naprawdę pomaga smile
      • kura17 Re: jeszcze raz dziękuję 06.12.05, 10:27
        moj syn zaczal sie przekrecac (jakkolwiek) w wieku 7 miesiecy! i lekarz nie
        widzial w tym nic dziwnego. owszem, to jest pozno, ale dzieci sa rozne!
        a poza tym, jesli wyglada, ze dziecko jest ok, to na pewno nie jest bardzo zle
        smile przeciez rahabilitacja to nie koniec swiata! pocwiczycie troche i wszystko
        bedzie dobrze smile i synek pewnie kolegow przegoni!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka