magdulka2 08.12.05, 12:33 wczoraj zauważyłam u swojego dziecka kilka krostek na pupie. Co mogę z tym zrobić? Nie ma czerwonej pupy, przy kazdej zmianie pieluszki daje jej troche polezec z gołą pupą, smaruję sudocremem. Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonkafi Re: krostki na pupie 08.12.05, 13:19 Moja mala tez miala czerwone krostki i nasz lekarz powiedzial ze to potowki same zeszly.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Ratunku krostki na pupie. - Autor: zolwik51 08.12.05, 13:26 Dziewczyny mam nietypowa sprawę u mojego Synka pojawiły sie krostki i zaczerwienienie pupy (dokładnie tam u wyjśćia sorry że tak obrazowo)i to się rozprzestrzenia, dodam, ze jest lekko przeziębiony, ma katarek, a do jego menu nie wprowadziłam żadnych nowych pokarmów, tak na marginesie to nie ma również pleśniawek. Smaruję sudocremen i linomagiem, kąpie w ojlatum i nic nie pomaga, czy zna ktoś jakiś sposób, zeby to wyleczyć, albo wie co to jest i od czego ????? dzięki z każdą pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zenia_p1 Re: Ratunku krostki na pupie. - Autor: zolwi 08.12.05, 14:13 Moja Dominika miała taki sam problem. Miała czerwone krostki nie na pośladkach, ale właśnie w tym miejscu, jak to ujęłaś. Pediatra powiedział, że to drożdżaki i przepisał Clotrimazol. Smarowałam dość długo, później na zmianę z sudokremem i przeszło. Spróbuj moze poradzić sie lekarza, ale wiem, ze Clotrimazol można kupić bez recepty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bergo1 Re: krostki na pupie 08.12.05, 15:05 moja miala krostki - przestalam smarowa kremem tylko poklepywalam lekko oliwka i przeszlo. no i obowiazkowo wietrzenie pupy - jak najczesztsze - rano lezy bez pieluchy przez ok 20 min. Odpowiedz Link Zgłoś