lulu28 13.12.05, 11:06 malutka ma 12 dni wiem że trzeba by zacząć od werandowania ale kiedy to zrobić, na dworzu jest tak zimno a kiedy wyjść na dworek na dłużej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: pierwszy spacer 13.12.05, 11:16 moj syn urodzil sie w lutym, werandowanie zaliczyl przy ujemnej temperaturze na dworze, mial wtedy ok. 2 tygodnie, mniej wiecej po tygodniu werandowania poszlismy na spacer, kilka razy na polgodzinny, pozniej juz codziennie spacer trwa minimum godzine; u mnie dzis na termometrze sa +4 stopnie - nie tak zimno Odpowiedz Link Zgłoś
a_radosna Re: pierwszy spacer 13.12.05, 12:13 Z dzieckiem można wychodzić na dwór do temperatury (-)5 st. C chyba, że wieje to (-)1 st. C. Po tygodniu werandowania możesz wyjść na godzinkę, a później przedłużać spacer. Czytałam, że nawet do trzech godzin można być z dzieckiem zimą, bo latem to najlepiej cały dzień. Mój Mikołaj budzi się po 2, 3 godz. i wracam z nim do domu. Musisz pamiętać, że nie ma nic zdrowszego niż sen dziecka na dworzu. Jeśli jest odpowiednio ubrane (nie za ciepło i za zimno) to na pewno się nie rozchoruje. Z takim maluchem to unikaj hipermarketów, a nie świeżego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś