Dodaj do ulubionych

spocona główka

13.12.05, 20:07
Mam pytanko, czy Waszym maluchom tez podczas jedzenia tak poci sie główka?
Mała ma 3 miesiące. Obawiam sie czy to nie poczatek krzywicy choc niby na
chlopski rozum jak jej główka jest tak we mnie wtulona to ma prawo sie
spocic. Ide w przyszlym tyg na szczepienie to sie wszystkiego dowiem, ale
napiszcie mi prosze jak jest u Was.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: spocona główka 13.12.05, 20:12
      Spotkałam się z tym, zdarza się, że przy mocnym poceniu główki pediatra może
      zalecić zwiększoną dawkę wit. D3, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.zalecić
    • mika_p Re: spocona główka 13.12.05, 21:13
      No pewnie, ze maluch moze sie pocic - ssanie to duzy wysiłek, do tego bliskosc
      ciała drugiej osoby, to normlny objaw. Gdyby pociła sie sama z siebie, u
      leżacego dziecka, to mozna by sie niepokoić.
    • shamsa Re: spocona główka 13.12.05, 21:17
      lepiej sprawdz ta krzywice. mojej sie jeszcze nigdy glowa nie spocila
    • anusia29 Re: spocona główka 13.12.05, 21:19
      zdejmij czapeczkę. mój w domu 'chadza' bez niej, a w czapeczce - poci się. może
      jej za gorąco??? poza tym jedzenie szczeg. piersi to wysiłek!
      • figrut Re: spocona główka 14.12.05, 00:06
        zdejmij czapeczkę. mój w domu 'chadza' bez niej, a w czapeczce - poci się. może
        >
        To w domu dziecku ubiera sie czapeczke ?
        Dziecku podczas jedzenia ma prawo pocic sie glowka.
        • magalik Re: spocona główka 14.12.05, 08:53
          ale ja czapeczke zakladam tylko po kapieli i to na 20 min az nie przeschnie.
          tak to w domku chadza bez czapeczki. Ale z pewnoscia macie racje ze to z
          lekarzem trzeba - dobrze ze za 5 dni nam szczepienie wypada...
          • magdaraf1 Re: spocona główka 14.12.05, 10:29
            To normalny objaw, dziecko poci sie przez główke i stopy. Moj maluszek ma tak
            od poczatku jedzenie to duzy wysiłek. Ludzie jaka krzywica co za bzdury...
            • monismonis Re: spocona główka 14.12.05, 11:25
              Mój synek tez ma 3 miesiące i tez sie poci podczas jedzenia. Czy jak go karmie
              piersią czy jak pije butelke na wieczór to jest spocony przwaznie z tej strony
              gdzie góowka lezy na kocyku lub na reku. Krzywica??????? Pierwszy raz o tym
              słysze. Przeciez to wysiłek i ma prwo sie spocic nigdy nie przyszło by mi do
              głowy tym sie martwić. POzdrawiam!
      • ami34 Re: spocona główka 14.12.05, 20:07
        Witam serdecznie
        Moja mala ma 4 miesiace i nie ma zadnej krzywicy, nie jest na nic chora i od
        samego poczatku podczas ssania piersi poci sie tak, ze zawsze mam przy sobie
        chusteczki higieniczne zeby wycierac jej podczas ssania glowke. Ssanie piersi
        jest dla maluszka strasznym wysilkiem stad tez ta spocona glowka. Nie uwazam ze
        powinnas sie tym przejmowac i nie sluchaj tych co Cie strasza jakimis chorobami.
        Moja mala codziennie dostaje 1 tabletke witaminy D3 (mieszkam w Niemczech tu sa
        takie normy zalecane przez lekarzy), rozwija sie doskonale i wcale, to ze sie
        poci przy jedzeniu jej nie przeszkadza.
        Pozdrawiam cieplutko Ami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka