agak61 19.12.05, 12:06 Na odpażenia mojej córki nie pomagają takie kremy jak sudocrem, bephanten, linomag. Może znacie coś naprawdę skutecznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreola7 Re: Poważne odpażenie 19.12.05, 12:16 Idź z małą do lekarza wiem, że są bardzo dobre maści na receptę, po których bardzo duże odparzenia znikają po kilku dniach. Ale ostatnio zauważyłam, że jak grubą warstwę sudocremu nakładam na dupcię, to ładnie się goi...a jak cienką to nic nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia489 Re: Poważne odpażenie 19.12.05, 12:17 Witaj! Tez kiedys miałam ten problem, pupcia strasznie odparzona a tu żadne nawet najlepsze maści nie pomagały. Poszłam więc z moja córeczką do lekarza i...wspaniała pani doktor, przepisała wspaniałą maść, która robi się na zamówienie w aptece. Popros lekarkę o przepisanie tej masci, niestety nie mam przy sobie jej składu, ale lekarka powinna wiedziec o jaka maść chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1sylwia Re: Poważne odpażenie 19.12.05, 14:36 U nas natychmiast pomagał Tormentiol (choć niektorzy uważają, ze szkodzi, ale dopóki nie ma ranek na skorze, i stosowany od czasu do czasu, jest ok) Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Poważne odpażenie 19.12.05, 15:20 U mojej córci były aż głebokie rany na pupce. Lekarka kazała odstawić wszystkie maści wysuszjące z cynkiem (jak sudocrem, penaten itp) a zastosować natłuszczający alantan i clotrimazol (na ewentulane grzybki, bo łatwo mogą się znaleźć w takim miejscu). Na początku byłam sceptyczna do tej metody, bo kilka dni nie było poprawy - smarowałam, wietrzyłam , myłam wodą przegotowaną itd. Ale po ok tygodniu były sporo lepiej, a po 2 tyg wszystko znikło bez śladu i obyło się bez antybiotyków czy sterydów. Tak naprawdę to wszystko wynikałao z tego,że skóra córki była bardzo wrażliwa, a że córcia miała tylko 4 tyg i robiła dużo kupek to ciągle była podrażniana, nawey przy natychmiastowej zmianie pieluszki. Ok 6 tyg zaczęła robić mniej kupek i skóra się szybciej wyleczyła. A ile ma Twoja córka? Odpowiedz Link Zgłoś
jolper Re: Poważne odpażenie 19.12.05, 15:59 Mojej córeczcr pomogła maść robiona w aptece,nie pamiętam dokładnego składu, ale wiem,że zawierała detreomycynę. Ma konsystencję lekkiego kremu. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie18 Re: Poważne odpażenie 19.12.05, 17:49 Ja używam Alantan Plus maść - bardzo skutkuje i można ją kupić tylko w aptece bez recepty, używa się po każdej zmianie pieluszki. Kiedyś używałam innych kremów i maści i niepomagały, lecz odkąd używam Alantanu moja mała nie ma wogóle odpażeń.Polecam i życzę szybkiego pozbycia się odpażenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś