mela79 29.12.05, 14:56 Dziewczyny co to jest Frida, jak ją się stosuje? Czy można ją kupić we wszystkich aptekach? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karynk Re: Frida? 29.12.05, 15:02 Frida służy do oczyszczania nosa. Jeden jej koniec trzymasz we wlasnych ustach a drugi przytykasz do dziurki nosa i ciągniesz...co jest do wyciagniecia. Mozna kupić w aptece, pod warunkiem ze apteka posiada takowy artykuł w swoim asortymencie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek70 Re: Frida? 29.12.05, 15:04 można kupić w każdej aptece. To taki "smarkociąg" ciągniesz ustami przez rurkę połączoną z pojemniczkiem, który zwężonym końcem wtykasz do dziurki noska dziecka. Ma jakieś filtry, które niby chronią cię przed wciągnięciem zarazek. Lepiej oczyszcza niż gruszka. G. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk75 Re: Frida? 29.12.05, 15:05 lekarze mówią że lepsza od gruszki, ja kupiłam w aptece, widziałam też na allegro. to taki gumowy wężyk z jednej strony zakończony ustnikiem a z drugiej strony jest końcówka którą przykładasz do dziurki w nosie dziecka. i ciągniesz powietrze żeby wyciągnąć wydzielinę. jest łagodniejsza od gruszki dla śluzówki Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_mil Re: Frida? 29.12.05, 15:06 Używam Fridy i polecam gorąco. Nie podrażnia noska, wyciąga wszystko. Może trochę niezbyt apetycznie to działa. Kosztuje max 30zł i była w aptekach Beata (W-wa). Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_sz Re: Frida? 29.12.05, 18:33 W moim mieście nie słyszeli o fridzie w żadnej z aptek, w której byłam (a to nie takie małe miasto), dostałam za to w sklepie dziecięcym ATALAN. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Frida? 29.12.05, 18:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=32054572 Odpowiedz Link Zgłoś