agusiaa1_mama_ignasia 05.01.06, 16:06 wasze dzieci też tak mają??? synkowi tak mocno pocą się stopt, że aż skarpetki czasami są mokre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka.majka Re: spocone stópki...??? 05.01.06, 23:12 U mojej małej to samo. Wcześniej tego nie było, ale od jakiś 2 tyg. zrobiła się bardzo ruchliwa. Pozdrawiamy (mamy 4,5 miesiąca) Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: spocone stópki...??? 05.01.06, 23:16 dla pewnosci sprawdz krzywice u pediatry - pocenie sie to jej objaw Odpowiedz Link Zgłoś
amikunia Re: spocone stópki...??? 05.01.06, 23:54 Mojemu małemu też się pocą stópki i rączki. Pediatra polrcił zwiększyć dawkę wit. D3. podobno pocenie jest objawem braku tej witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
lila_b1 Re: spocone stópki...??? 06.01.06, 09:57 to jak to jest?nasz mały ma spocone stopki czesto mokre skarpetki!lekarka pomacala ciemiaczko i powiedziala ze juz prawie zaroslo.maly ma 3,5 miesiaca.kazala zmniejszyc podawanie witd3 .ma brac po kropelce vigantolu co drugi dzien.stoki sa niby mokre bo organizm regeneruje sie po przebytej ponad 1 miesiac temu infekcji.jejku, mysle ze to moze byc jednak przyczyna braku tej wit!maly jest na mleku modyfikowanym!czy rzeczywiscie moze brakowac tej wit?nie wiadomo kogo sluchac i czy ufac tym lekarzom! Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: spocone stópki...??? 06.01.06, 10:19 U Alicji też ostatnio zauważyłam spocone stópki i ręce. Ale głowa jej się nie poci, ciemiączko w porządku więc nadal 1 kropla vigantolu dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: spocone stópki...??? 06.01.06, 10:50 nie chce wprowadzac zametu, ale to czasem objaw cofania sie moczu do nerek - badanie moczu na poczatek. oczywiscie wpierw wykluczyc trzeba okolo krzywicze objawy i wchlanialnos vit d3 Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: spocone stópki...??? 06.01.06, 11:17 Pocenie rak i nóg to predyspozycja dziedziczna a oprucz tego mechanizm termoregulacji, o związki z wit. D3 pierwsze słysze- pocenie głowy i owszem, ale tez nie zasze( trzeba wykluczyc przegrzewanie). Synowi 18m poca się stopy odkad chodzi w kapciach, jest gorącym chlopakiem i stale w ruchu, a w domu jest ciepło, bo nie ma wpływu na c.o.. Beata Odpowiedz Link Zgłoś