agunia77 08.01.06, 16:10 czy prawda jest że dzieci, które karmione są gotowymi zupkami, deserkami, itd. przybierają bardziej na wadze, a w efekcie są dziećmi pulchnymi, niż te, którym mamy same gotują?czy zawierają one jakieś substancje "tuczące"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bafilek Re: gotowe produkty 08.01.06, 17:07 Nie mam pojęcia, czy słoiczki zawierają substancje tuczące, ale chyba nie byłyby dopuszczone do sprzedaży. Moje dziecko je tylko ze słoiczków. Ma równo 8 miesięcy, waży 8300, czyli jest mniej więcej na 50 centylu (czyli na środku siatki). Moja Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: gotowe produkty 08.01.06, 17:33 Moja córcia była w okolicach 90 centyla a sama jej gotowałam. Do słoiczków z pewnością nie ma dokładanego niczego tuczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: gotowe produkty 08.01.06, 17:33 Nigdy nie słyszałam takiej teorii. Jeśli już to dzieci na mieszankach - gdyż pokarm matki jest lepiej przyswajany i szybciej trawiony. Ale w kwestii słoiczków - pierwsze słyszę. Raczej odwrotnie chyba, bo receptury producentów są dokładnie realizowane pod kątem żywienia niemowląt, a w domu rzadko wie się ile kalorii, tłuszczu, cukru itd zawiera ugotowany w domu obiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
elutach Re: gotowe produkty 08.01.06, 18:30 Znałam dziecko jedzące tyko "gerberki " przez pierwszy rok i było chudziutkie i słabiutkie. Ja stosuję metod racjonalnego łączenia. a propos-wolę dac dziecku do zupki np. oliwę z oliwek niz olej rzepakowy(jak to jest w gerberkach)CZy słoiczki to rzeczywiście taki rarytas? Nie sądzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: gotowe produkty 08.01.06, 19:16 Nie sądzę, żeby to była prawda. Ale nie mam porównania, bo zawsze gotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś