111nika 25.01.06, 09:59 u 3 tygodniowego malca, karmionego sztucznie. Herbatki nie bardzo dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=31993454 Odpowiedz Link Zgłoś
almasia Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:01 u nas pomaga picie przegotowanej wody, na szczęście nie zdarza się to często Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:12 Ja stosuje Espumisan w kropelkach. 5*4 dziennie. Pomaga znakomicie a w dodatku o smaku banana co moja córeczka uwielbia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
111nika Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:14 nie ma po nich zaparc? A miala wczesniej? Musze wiedziec czy to pomaga? A poza tym slyszalam ze owoce tropikalne moga uczulac. A tak w ogole to od czego sa te krople? Typowo od zapac? Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:18 To nie uczuli bo to jest bardziej zapachowe niż smakowe.U mojej córeczki po jednym dniu stosowania zaparcia zniknęły. Teraz stosuję tylko wtedy gdy muszę. Lek jest bezpieczny. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:25 Espumisan zmniejsza napięcie powierzchniowe gazów i powoduje rozbicie ich na drobniejsze ..bąki(nie wiem jak inaczej napisać)- nie ma najmniejszego wpływu na zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
111nika Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:29 amwaw napisała: > Espumisan zmniejsza napięcie powierzchniowe gazów i powoduje rozbicie ich na > drobniejsze ..bąki(nie wiem jak inaczej napisać)- nie ma najmniejszego wpływu n > a > zaparcia. czyli nie kupowac Espumisanu na zaparcia? Myslisz, ze nie zadziala? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi olej dla dorosle na zaparcia a dla dziecka?111nika 25.01.06, 10:18 czy to sie stosuje czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: olej dla doroslego... Autor: amwaw 25.01.06, 10:19 U 3 tygodniowego??NIE. Możesz podać jak minie kilka dni czopek glicerynowy, ale może odrobinkę zmniejszyć(ogrzać w rękach)?Jeżeli karmisz piersią-pić siemie lniane, jeżeli nie ma uczuleń- jeść suszone śliwki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: olej dla doroslego... Autor: bea-ta 25.01.06, 10:22 Ma nadzieje, że nie rycynowy!Zbyt mocno działa! Nie wolno. Laktuloza w syropie jest najbezpieczniejsza- 1-3 ml na kg.m.c/dobę. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: olej dla doroslego... Autor: 111nika 25.01.06, 10:23 bea-ta napisała: > Ma nadzieje, że nie rycynowy!Zbyt mocno działa! Nie wolno. Laktuloza w syropie > jest najbezpieczniejsza- 1-3 ml na kg.m.c/dobę. Beata A od czego jest ten specyfik? i jak on dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: olej dla doroslego... Autor: 111nika 25.01.06, 10:24 nie, karmie z butli, a o olej pytam z ciekawosci, bo wiem, ze u doroslych sie sprawdza. Maly ma straszne zaparcia, juz nie wiem co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: olej dla doroslego... Autor: b.bujak 25.01.06, 10:25 sprobuj podawac samą wode - zwiekszenie ilosci plynów powinno pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: olej dla doroslego... Autor: lirio 25.01.06, 10:26 Nam pomogło podawanie do mleka modyfikowanego zawartości 1 kapsułki Lacidofilu dziennie. Laktuloza w syropie też dobra. Żadnych olejów dziecku nie wolno podawać!!! Laktuloza jest syntetycznym dwucukrem, który działa na zasadzie osmozy - wciąga wodę do kupki, przywraca prawidłowe pH w jelicie - a nie powoduje bolesnych skurczów tak jak inne środki przeczyszczające. Odpowiedz Link Zgłoś
111nika Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:28 Espumisan, Laktuloza w syropie, lacidofil- chyba pojde to kupic. Ale powiedzcie ktoro podawac bo nie dam chyba wszystkiego, wtedy to nic nie zadziala. Poradzcie bo nie moge patrzec jak dziecko sie meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:31 Espumisan nie działa na zaparcia. Lacidofil tylko polepsza trawienie-nie zadziała natychmiast przeczyszczająco-ale na przyszłość polepszy trawienie( nie dawaj przed przeczyszczeniem tylko po-wysypaną kapsułkę do mleka albo wody). Laktulozum to jest też niezły pomysł, tylko pamiętaj, że może troszkę dziecko brzuch boleć. I ja jednak będę polecać czopki glicerynowe- delikatne, brzuch nie boli i działają dość szybko. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
111nika Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:34 Ale nie chce za kazdym razem dawac czopkow. Wolalabym cos co sobie wypije i ja nie bede musiala go meczyc czopkami. Czyli najlepsza z tego wszystkiego jest ta Laktuloza? Odpowiedz Link Zgłoś
vincentina2 Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:40 U nas pomagala lyzeczka soku z pomarancza.Jesli nie pomoga zadne sposoby,moze by zmienic mleczko.Omneo jest bardzo dobre. pozdr marta Odpowiedz Link Zgłoś
111nika Re: co na zaparcia 25.01.06, 10:50 Moj je nan1 ha, ale moze rzeczywiscie to wszystko jest przez mleko? Odpowiedz Link Zgłoś