margatte 03.02.06, 21:51 Jak podać lacidofil niemowlakowi. Nie chodzi mo o to ile kapsułek dziennie tylko o to w czym diabelstwo rozpuścic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: lacidofil 03.02.06, 21:53 ? wodzie, wodzie z glukozą(dla smaku) albo mleku otwierasz kapsułkę i przesypujesz do końca się nie rozpuszcza- dziecko pije zawiesinę Odpowiedz Link Zgłoś
joaska26 Re: lacidofil 03.02.06, 22:05 Ja również wsypuję do wody i podaje pipetą. A tak od siebie dodam: trzymaj go w lodówce. Ja o tym nie wiedziałam i podawalam dziecku takie z szafki. Na szczescie nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.23 Re: lacidofil 03.02.06, 22:44 ja wsypuje zawartość kapsułki do małej ilosci soczku bo wtedy mam pewność, że synek wypije wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka201 Re: lacidofil 03.02.06, 22:50 Ja nalewam do kieliszka trochę wody i tam wsypuje ten proszek. Na początku wygląda jakby wcale nie miało zamiaru się rozpuścić, ale jednak trochę sie rozpuszcza i podaję to malutką łyżeczką. Moja mała o dziwo bardzo to lubi i chętnie pije z tej łyżeczki Tez potwierdzam, że należy trzymac w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: lacidofil 03.02.06, 22:49 Ja daję do mleka modyfikowanego. Najważniejsze, żeby płyn miał niską temperaturę bo te bakterie giną powyżej 40 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś