alfikus 08.02.06, 19:54 Czy można rozmrozić mleko w podgrzewaczu do butelek, czy trzeba je na noc włożyć do lodówki, żeby samo się rozmroziło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igulinda Re: Podgrzanie zamrożonego mleka 08.02.06, 19:58 ja wkladam do kubka z ciepla woda, wiec to chyba tak samo jak w podgrzewaczu Odpowiedz Link Zgłoś
zabinski Re: Podgrzanie zamrożonego mleka 08.02.06, 22:38 Ja slyszalam od kolezanki ktora robi to cżesto ze trzeba do lodówki.i chyba ma racje bo ja wsadzilam raz do kubka z cieplą wodą to niestety ale cos sie stalo z tym mlekeim i strasznie smierdzialo,musialam wylac Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Podgrzanie zamrożonego mleka 08.02.06, 23:50 NIE wylewaj mleka! kobiece mleczko po rozmrożeniu strasznie śmierdzi - moje śmierdziało jakby... wymiocinami. ale wszystko było z nim w porządku. mleko powinno rozmrażać sie w lodówce,a le na pewno nie przez całą noc. jak nie miałam czasu na zabawy, wkładałam mrożonkę do ciepłej wody, czasem nawet podgrzewałam / oczywiście, do rozsądnej temperatury/. dziecko ma sie swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Podgrzanie zamrożonego mleka 09.02.06, 01:54 Mleko nalezy wlozyc do zimnej wody.W ten sposob rozmraza sie okolo 2 godziny.Nigdy w cieplej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: Podgrzanie zamrożonego mleka 09.02.06, 14:25 Jak wszystko. Tzn. według tego co mnie uczyła moja mama, wszystko rozmraża się w zimnej wodzie ( jeżeli nie ma czasu na samoistne rozmrożenie ) więc mleczko też. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Podgrzanie zamrożonego mleka 09.02.06, 14:46 Ciepla woda jak najbardziej, byle nie gorąca! Ale najlepiej na noc na półce w lodówce. pozdrowionka, Ania Odpowiedz Link Zgłoś