Dodaj do ulubionych

maść cholesterolowa

11.02.06, 20:33
kochane forumowiczki,napiszcie prosze jak czesto mozna smarowac mascią cholesterolową.kupiłam ją wczoraj,posmarowałam po kąpieli odrazu pomogło na suchą skóre mojej córci, tylko niewiem jak często mozna ja stosować.
Obserwuj wątek
    • komika Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 20:47
      Hejka!Jak sama maść- bez żadnych dodatków to możesz smarować po każdej kapielismile
      Jeżeli ma jakieś dodatki np. witaminy, hydrokortyzon czy inne sterydy- wtedy
      możesz smarować tylko miejsca chorobowo zmienionesmilePozdrawiam!
    • oliwkas Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 20:51
      Mi pani dermatolog powiedziała, że dowolną ilość razy w ciągu dnia do
      natłuszczania. Ja dostałam maść cholesterolową z witaminami ( robioną w
      aptece ), ale na tej pomarańczowej karteczce dołączonej do pudełeczka
      przeczytałąm, że w składzie jest też kwas borny. A tyle się pisze na różnych
      forach, że u małych dzieci stosować go nie wolno. I nie wiem - używać, czy nie.
      • kalipitka Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 21:04
        dzieki za odp.mam masc cholesterolową bez witamin.skład; cholesterol,wazelina,parafina.
        • annka12 Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 21:59
          Ja mala smaruje bez ograniczen jak jest potrzeba Jak byla mala 2-5 mcy w
          zasadzie cale cialko teraz tylko bardziej suche placki na nozkach i raczkach
          Oczywiscie masc bez dodatkow i bron boze kwasu bornego.
          • emid25 Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 14:48
            Dziewczyny mozecie mi napisac skład tej masci, tak jak macie na recepcie!!
            z góry dziekuje!!
    • kalipitka Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 20:27
      cholesterol 3,6g
      wazelina biała 21,6
      parafina ciekła76,8
      parafina stała18g
      zawartośc 120g.Maść mozna kupic bez recepty.
      rzeczywiscie jest rewelacyjna,dwa razy uzyłam efekty niesamowite
      • 12s2 Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 20:53
        hmmmm... a czy ta masc jest na alergie czy tylko na wysuszoną skóre, i czy
        ewentualnie mozna tym buźke smarowac??? i jeszcze jedno czy to steryd czy nie??
        pozdrawiam
        • kalipitka Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 20:56
          moja mała jest alergiczką, co prawda nie przepisała mi jej pani doktor tylko wyczytałam o niej na tym forum,ale jest rewelacja,po dwóch dniach stosowania suche place zniknęły.napewno nie jest to steryd.również smaruję bużke.
          • komika Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 22:26
            Maść cholestrolowa bez żadnych dodatków to nie steryd!!!Można nią smarować i
            buźkę i całe ciałko. Też uważam że jest fantastyczna- stosowałam ja długo-
            skutecznie nawilża skórę, nadaje sie do delikatnego wieczornego, uspokajającego
            masażyku. Nam alergolożka przepisała również drugie opakowanie tej maści z
            dodatkiem 1% hydrokortyzonu(steryd)- tą maść stosowałam już ostrożnie-1 raz
            dziennie i tylko na miejsca chorobowo zmienione!Zwykła maść cholesterolowa daje
            najlepsze efekty, gdy jest w skóre kapke czasu wmasowywana, a nie tylko skórka
            posmarowana i jużsmilePozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka