12.02.06, 12:58
napiszcie co jedzie podczas karmienia piersia?mam coreczke ktora ma6tyg!bo ja
ciagle jem to samo kurczak got lub scham z ryzem lub ziemniakami,kanapki z
szynka,marchewke got lub buraczki i mam juz dosc!pomozcie
Obserwuj wątek
    • christych Re: jedzenie 12.02.06, 13:22
      Powoli wprowadzaj do swojej diety nowe rzeczy obserwując dziecko. Nowy produkt
      przez 3-4 dni. Jeżeli dziecku nic nie będzie jedz śmiało.
      • izaw84 Re: jedzenie 12.02.06, 13:24
        tylko jakiesmilepodobno nabial ser zolty jajka dopiero mozna od 3miesiaca a malenka
        mapoltora miesiaca
        • jakw Re: jedzenie 12.02.06, 13:30
          "Podobno" to pewnie jedna pani 2-giej pani powiedziała...Ja tam nabiał jadłam od
          poczatku i myślę, że jednak większość mam tak robi. Odzywiaj się racjonalnie i juz.
          PS
          Po 3 m-cach to spróbowałam kapusty. Poza lekko zielona kupą nie było efektów
          dodatkowych.
    • christych Re: jedzenie 12.02.06, 13:26
      Dleczego od 3-ego mies.? Pierwszy raz słyszę.
      Czy Ty albo tata dziecka jesteście alergikami?
    • figrut Re: jedzenie 12.02.06, 13:37
      Jadlam wszystko, pilam wszystko. Niektore rzeczy takie jak: kawa, wino, piwo,
      groch, fasole, kapuste - do 3 miesiaca w ograniczonych ilosciach. Wina i piwa
      nie naduzywam do dzis [nadal karmie 21 miesieczniaka]. Karmilam trojke.
    • izaw84 Re: jedzenie 12.02.06, 13:42
      niewiem czemu ale boje sie cos zjesc zeby malej nieuczulic ale z drugiej str jak
      nie spruboje to sie nie przekonam!nie jestesmy alergikami!moze za duzo gazet sie
      naczytalam!?dzieki za odpowiedzi
      • efka42 Re: jedzenie 12.02.06, 15:55
        pewnie, ze nie nalezy przesadzac. ja uwazalam przez pierwsze 2 miesiace, jadlam
        rzeczy gotowane, nic ciezkostrawnego, ale nabial od poczatku. teraz mala ma 5
        miesiecy i jem wlasciwie wszystko oprocz cytrusow, mocno pikantnych rzeczy,
        alkoholu, orzechow i czekolady. jesli nie macie w wywiadzie alergii-moim zdaniem
        naprawde mozesz jesc nabial.
    • saskiaplus1 Re: jedzenie 12.02.06, 14:26
      Za dużo się naczytałaś, faktycznie. Lepiej zastosować diete
      eliminacyjną "odwrotnie" - jesz wszystko i w razie problemów eliminujesz
      podejrzane produkty. U mnie ta metoda sprawdziła się doskonale.
    • justyna.bia Re: jedzenie 12.02.06, 16:56
      Ja urodziłam dwójke i przez pierwszy miesiąć to może bałam sie troche ale
      jadłam wszystko, także czekolade, nabiał, orzechy, cytrusy, pikantne rzeczy.
      Maluchy mają 6 m-cy, nadal karmie piersią, nadal jem wszystko(nie pije tylko
      alkoholu wogóle) i nic im nie jest. Nawet po kupce nic nie było widać. Musisz
      sama spróbować.
    • gaba36 Re: jedzenie 12.02.06, 19:27
      Ja tak jak większość koleżanek jadłam prawie wszystko, żałuję tylko, że też
      dałam się wprowadzić w ten stres i kilka rzeczy zapewne niepotrzebnie sobie
      odpuściłam. Teraz Mała ma prawie 8 miesięcy i od dłuższego czasu jem dosłownie
      wszystko, z wyjątkiem mocno pikantnych rzeczy. Jest to jednak zupełnie
      indywidualna sprawa, bo i dzieci są różne i ich realcje alergiczne na różne
      posiłki. Zgadzam się z tym , że nie powinnaś oczywiście od razu wcinać
      wszystkiego, ale jeżeli z dzieckiem nic się nie dzieje możesz bezstresowo jeść
      jak najwięcej.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka