izaw84 12.02.06, 12:58 napiszcie co jedzie podczas karmienia piersia?mam coreczke ktora ma6tyg!bo ja ciagle jem to samo kurczak got lub scham z ryzem lub ziemniakami,kanapki z szynka,marchewke got lub buraczki i mam juz dosc!pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
christych Re: jedzenie 12.02.06, 13:22 Powoli wprowadzaj do swojej diety nowe rzeczy obserwując dziecko. Nowy produkt przez 3-4 dni. Jeżeli dziecku nic nie będzie jedz śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
izaw84 Re: jedzenie 12.02.06, 13:24 tylko jakiepodobno nabial ser zolty jajka dopiero mozna od 3miesiaca a malenka mapoltora miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: jedzenie 12.02.06, 13:30 "Podobno" to pewnie jedna pani 2-giej pani powiedziała...Ja tam nabiał jadłam od poczatku i myślę, że jednak większość mam tak robi. Odzywiaj się racjonalnie i juz. PS Po 3 m-cach to spróbowałam kapusty. Poza lekko zielona kupą nie było efektów dodatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: jedzenie 12.02.06, 13:26 Dleczego od 3-ego mies.? Pierwszy raz słyszę. Czy Ty albo tata dziecka jesteście alergikami? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jedzenie 12.02.06, 13:37 Jadlam wszystko, pilam wszystko. Niektore rzeczy takie jak: kawa, wino, piwo, groch, fasole, kapuste - do 3 miesiaca w ograniczonych ilosciach. Wina i piwa nie naduzywam do dzis [nadal karmie 21 miesieczniaka]. Karmilam trojke. Odpowiedz Link Zgłoś
izaw84 Re: jedzenie 12.02.06, 13:42 niewiem czemu ale boje sie cos zjesc zeby malej nieuczulic ale z drugiej str jak nie spruboje to sie nie przekonam!nie jestesmy alergikami!moze za duzo gazet sie naczytalam!?dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: jedzenie 12.02.06, 15:55 pewnie, ze nie nalezy przesadzac. ja uwazalam przez pierwsze 2 miesiace, jadlam rzeczy gotowane, nic ciezkostrawnego, ale nabial od poczatku. teraz mala ma 5 miesiecy i jem wlasciwie wszystko oprocz cytrusow, mocno pikantnych rzeczy, alkoholu, orzechow i czekolady. jesli nie macie w wywiadzie alergii-moim zdaniem naprawde mozesz jesc nabial. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: jedzenie 12.02.06, 14:26 Za dużo się naczytałaś, faktycznie. Lepiej zastosować diete eliminacyjną "odwrotnie" - jesz wszystko i w razie problemów eliminujesz podejrzane produkty. U mnie ta metoda sprawdziła się doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: jedzenie 12.02.06, 16:56 Ja urodziłam dwójke i przez pierwszy miesiąć to może bałam sie troche ale jadłam wszystko, także czekolade, nabiał, orzechy, cytrusy, pikantne rzeczy. Maluchy mają 6 m-cy, nadal karmie piersią, nadal jem wszystko(nie pije tylko alkoholu wogóle) i nic im nie jest. Nawet po kupce nic nie było widać. Musisz sama spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
gaba36 Re: jedzenie 12.02.06, 19:27 Ja tak jak większość koleżanek jadłam prawie wszystko, żałuję tylko, że też dałam się wprowadzić w ten stres i kilka rzeczy zapewne niepotrzebnie sobie odpuściłam. Teraz Mała ma prawie 8 miesięcy i od dłuższego czasu jem dosłownie wszystko, z wyjątkiem mocno pikantnych rzeczy. Jest to jednak zupełnie indywidualna sprawa, bo i dzieci są różne i ich realcje alergiczne na różne posiłki. Zgadzam się z tym , że nie powinnaś oczywiście od razu wcinać wszystkiego, ale jeżeli z dzieckiem nic się nie dzieje możesz bezstresowo jeść jak najwięcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś