chuda25 15.02.06, 00:51 Witajcie, zastanawiam sie, czy mozna bez obaw zabrac szesciomiesieczne dziecko na basen termalny na Slowacje. Temperatura wody jest tam ponoc 37 stopni, czyli temperatura kapieli. Co sadziecie? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: basen termalny 15.02.06, 09:33 ja bylam na basenie termalnym ( tez na Slowacji ), byla tam woda 39-40 st; w pobliskim innym basenie tez byla taka ciepla i do tego aż zielona - te wody sa bardzo bogate w mineraly; ich sklad i temp sa zalezne od miejsca, w ktorym wypływaja - w zaleznosci od tego sa zalecane lub nie dla osob z okreslonymi klopotami zdrowotnymi; masz juz wybrany konkretny basen i miejsce ? wtedy mozna odnalezc wskazania i przeciwskazania do kapieli; czy twoje dziecko juz chodzilo na zwykly basen? szczerze mówiąc do tych basenów, w ktorych ja byłam, nie zabrałabym swojego syna w wieku 6 mies, tym bardziej zima ( baseny nie sa kryte ) ; latem to jeszcze ma sens, bo w kompleksach basenowych sa tez baseniki dla dzieci z normalna woda, no ale z kolei osobiscie uwazam, ze kapiel latem w basenie termalnym nie jest tak przyjemna, jak zima Odpowiedz Link Zgłoś