Dodaj do ulubionych

Tracę cierpliwość

17.02.06, 17:45
Drogie Mamy, w jakich sytuacjach, podczas wychowywania dzieci tracicie
cierpliwość?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 17:51
      Kiedy trojka dzieci jest w konflikcie, zadne nie chce ustapic i wszystkie sie
      dra jednoczesnie.
    • figrut Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 17:52
      Jak moj 3,5 latek trzecia godzine drze sie bez waznej przyczyny. Robi to prawie
      codziennie, wiec do dwoch juz sie przyzwyczailam.
      • kiniasek Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 18:07
        Jak ta moja mała zołza jest śpiąca a nie chce usnąć..drze się tak, że aż się
        trzęsie...czasami wkurza mnie to tak, że wychodzę na chwile z pokoju..zdaża się
        to co najmniej raz dziennie więc już się przyzwycziłam , siedze przy niej ona
        się drze a mnie coś trafia...ale i tak ja kocham..mimo, że czasami chce ja
        mordować smile))))))
    • efka42 Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 18:19
      a ja mam osmiolatka niejadka i jak powtarzam mu przy kazdym posilku
      wielokrotnie"jedz synku"- to w koncu trace cierpliwosc
      • agagr Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 18:25
        Coś wiem o niejadkach, moj siedmiolatek tez nie przepada za jedzeniem, a
        cierpliwość tracę przy dziesiatej prośbie o to samo.
    • pampeliszka Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 18:24
      Kiedy cora piszczy przerazliwie w kuchni (są kafelki i niesie jak diabli).
      Kiedy nie ma ochoty na zmiane pieluchy z duuuza kupa w srodku i probuje mi
      uciekac- teraz ją wstawiam do wanny i myje, bo sie nie lubie denerwowac.
      No i kiedy zamiast spac bawi sie w wańke-wstańke.
    • mika_p Re: Pani pyta prywatnie czy służbowo? 17.02.06, 18:35
      Tak z ciekawości pytam. Bo co innego odpowiedzieć zwykłej mamie, a co innego
      dostarczyć materiału dziennikarce poszukującej gosci do swojego programu o
      wychowaniu.
      • pampeliszka Re: Pani pyta prywatnie czy służbowo? 17.02.06, 18:36
        A nawet jesli sluzbowo, to co, Mika?
        • quami nie tracę cierpliwości bo chowam dziecko na wesoło 17.02.06, 18:48
          TAK, dużo się uśmiecham, wygłupiam, tańczę dla niej, opowiaqdam kawały, chodze
          do koleżanke które mają małe dzieci, opowiadam jej o moich przezyciach no iii
          mała.... jest kochana i dużo się śmieje, ma 3 miesiące a potrafi przeleżeć
          grzecnie wród zabawek i gaworzy do osiołka a np. gotuje obiad... naprawde to
          pomaga big_grin nie traktuje jej jak dziecka w dosłym znaczeniu czyli najeść wykąpać
          spać... Ona robi w ciągu dnia ze mną wzystko apotem śpi grzecznie przez cała
          noc Ja byłam tak chowana przez moją mamę, od maleńka traktowała mni ejak małego
          przyjacierlaq i powiernika i raczej nigdy nie miała ze mną kłopotu big_grin A miłośc
          między nami jest jak stad do końca świata big_grin
        • mika_p Re: Pani pyta prywatnie czy służbowo? 17.02.06, 22:23
          To to, że elegancko by było o tym poinformować chyba? Ale moze ja mam zbyt
          wysokie mniemanie o dziennikarzach.
          • wielorybka pytanie jest służbowe 18.02.06, 11:35
            jest wątek z zaproszeniem do programu na ten temat
    • bluebebe Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 21:12
      dotychczas tylko jak ja chce SPAĆ a ona nie. Ale jeszcze wszystko przede mną,
      bo ma dopiero 5,5, mca.
    • jovix Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 22:30
      jak nie chc esc , jak nie chce jesc, jak nie chce jesc
    • apples Re: Tracę cierpliwość 17.02.06, 22:33
      Pewnie. przecież jestem tylko człowiekiem, a nie cyborgiem i zapewniam Cię, nie
      jestem ideałem wink

Pozdrawiam!
    • pomme Re: Tracę cierpliwość 18.02.06, 00:04
      ja na poczatku traciłam cierpliwość jak próbowałam me dziecie nastroic podług
      moich widzi misię a nie jego i mi nie wychodziło. Jak zrozumiałam,że to dziecko
      rządzi na poczatku, to mi sie zrobiło lepiej i sie "dogadalismy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka