Dodaj do ulubionych

KROSTKI I GRUDKI NA GŁOWIE

22.02.06, 16:49
Witajcie dziewczyny,

U mojej corci (7 tyg) kilka dni temu pojawily sie niewielkie krostki na glowie, wygladaly jak kaszka pod skora i nie byly czerwone, wlasciwie widoczne byly tylko pod swiatlo. Ale zaczelo ich byc coraz wiecej i zaczely sie zaczerwieniac. Kilka razy posmarowalam oliwka i dzisiaj glowa jest bordowa, pojawilo sie kilkanascie czerwonych krostek na szyjce. Wyglada to okropnie. Najbardziej glowa jest zaogniona z przodu, tam gdzie wloski zaczely sie przecierac. Nie wiem co mam robic - natluszczac, wysuszac? Skora wydaje sie byc sucha i jak pocieram dlonia to pojawia sie lupiez.

Poradzcie cos, bo z tego co czytalam to ciemieniucha tak nie wyglada (zadnych zoltych platow nie ma).

Glowej myje jej mydlem bambino - wiec moze to od tego? Dodam, ze reszta ciala jest bez jednej krostki.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: 22.02.06, 17:02
      wyłącz kapsloka, głuche nie jesteśmy smile Z tego, co piszesz,wygląda, jakby
      córcia miała może potówki,ma główkę w czapce? Ciemieniucha to nie jest.
      Oliwką nie smaruj, bo wygląda, jakby ona tylko zaogniała zmiany.
      Najlepiej iść jednak do pediatry.
      A po co używasz mydła bambino do mycia włosków? Są specjalne szampony dla
      niemowląt, ale póki są zmiany może lepiej sobie odpuścić mydło czy szampon i myć
      samą wodą.
      • pdj Re: 22.02.06, 21:04
        moja coreczka tez miala takie krosteczki-pediatra powiedziala, ze to tzw romien
        czy cos takiego, przepisala masc do zrobienia w aptece i pomoglo. ja doszlam po
        jakims czasie do wniosku, ze to z przegrzania. pozdrawiam
    • agapinek Re: przegrzanie 23.02.06, 12:02
      Odrzucilam oliwke i wczoraj 3 razy przemylam glowke ciepla przygotowana woda i .... pomoglo! Tzn. glowa przestala byc bordowa - kaszka pod skora jeszcze jest ale przynajmniej nie jest to zaognione.
      A wiec to chyba z przegrzania, tylko nie wiem kiedy, bo w domu mala jest bez czapki. Najprawdopodobniej na spacerze sie spocila...
      Dzieki dziewczyny za sugestie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka