betsi80 24.02.06, 16:57 Witam Urodziłam wcześniaka w 32 tc. mam odciągać pokarm, czy może ktoś wie ile i jak często trzeba odciągać pokarm? Nie jestem doświadczona, to jest moje pierwsze dziecko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: odciąganie pokarmu 24.02.06, 17:31 zadzwon do szpitala lub poradni laktacyjnej. rozumiem, ze nie mozesz karmic dziecka i chcesz utrzymac pokarm!? powinnas wiec odciagac w porach kar,ienia a dla noworodka jest to 8 razy dziennie co ok. 3 godziny... no ale to jeszcze skonsultuj. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaa3 Re: odciąganie pokarmu 24.02.06, 17:53 Moje trojaczki urodziły się w 34 tygodniu i kazano mi odciągać co 3 godziny w systemie 10 minut jedna pierś potem tak samo drugą ,wracam do pierwszej i ściągam 7 minut i potem po 5 minut na każdą pierś ,co daje 22 minuty na każdą pierś. Jest jeszcze jeden system 7-7,5-5,3-3 schemat ściągania jak wyżej. Mam nadzieje ,że udało mi się Ci pomóc i zrozumiale to opisałam. Jak będziesz miała pytania to pisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś