ola19721 Re: sab simplex... 28.02.06, 13:01 Mam pytanie do mam, które stosuja "sab simplex". Jak mam to dawkowac u 6-tygodniowego niemowlęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: sab simplex... 28.02.06, 14:21 ja dawalam mojemu malemu do kazdego jedzenia , wkraplalam do mleka...poczatkowo najwieksza dopuszczalna dawke czyli 15 kropel a pozniej zmniejszalam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaisi Re: sab simplex... 28.02.06, 14:41 Ja zaczęłam podawać Isi SAB'a jak miała 4 tygodnie. Zaleciła mi go pediatra. Mimo, iż na ulotce napisane jest, że należy podawać 15 kropel do każdego karmienia, zalecenia pani doktor były następujące: dwa razy dziennie po 15 kropel lub trzy razy dziennie po 10 kropel ewentualnie uzupełniając dodatkową dawką w miarę potrzeby - 5 kropelek. Należy podać krople przed napadami kolki - Isia miała je rano i wieczorem, więc podawaliśmy 2x 15. Pomagało. Kolka przedpołudniowa zniknęła, wieczorna została złagodzona. Wszystko minęło w czwartym miesiącu życia córci. Odpowiedz Link Zgłoś
martyskaa Re: sab simplex... 28.02.06, 14:50 a ja stosuję Lefax, córka od kilku tygodni nie miala ani razu kolki Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: sab simplex... 28.02.06, 22:20 15 kropli to kazdej butelki z mlekiem, tak jak w ulotce.Żeby był efekt, musi byc ciągłośc. Puchatek/5m-cy/ przeżył to dawkowanie więc jest ok.Przeciez niemieckie dzieci maja takie same żołądki jak polskie, to po co inaczej dawkowac??? pozdr. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: sab simplex... 28.02.06, 22:49 dokładnie jak poprzedniczka 15 kropli do każdego posiłku nawet w nocy i należy go podawać SYSTEMATYCZNIE nie raz na jakiś czas. Gdy kolki się złagodzą to również nie można zaprzestać podawania tylko stopniowo zmniejszać dawkowanie tzn. co drugie karmienie co trzecie itd. Życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ola19721 Re: sab simplex... 01.03.06, 10:26 Dzięki za podpowiedzi...do butelki nie wkroplę, bo na razie mała jest na piersi, ale podaje łyżeczką 15 kropli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś