Dodaj do ulubionych

prężenie

06.03.06, 13:39
mój synek strasznie się pręży tzn. prze jakby chciał zrobić kupkę lub bączka.
podajemy mu esputicon. ale zaczynam się zastanawiać czy własnie po
esputiconie ma takie parcia. już sama nie wiem. za dwa tygodnie kończy 3 m-ce
a to wcale nie ustepuję - jest coraz gorzej, bo zaczyna przy tym popłakiwać.
może miałyście coś takiego ze swoimi pociechami.
Obserwuj wątek
    • malta20 Re: prężenie 06.03.06, 14:19
      My mieliśmy tak z syniem. Danielek jak jadł strasznie się prężył, wyginał się w
      łuk, robił czerwony na buźce i czasem płakał. Przeszło koło 3 m-ca.
    • wiki1976 Re: prężenie 06.03.06, 14:45
      Moja mała jak tak miała to miała kolke i dostała Debridat który podawałam przed
      jedzeniem teraz ma 2.5 mie i nic jej nie jest przeszło.
      • kasiap1981 Re: prężenie 06.03.06, 15:09
        Moj Jas mial straszna kolke - od rana do wieczora na rekach! przeszlo okolo 4-5
        miesiaca. Lekarka zalecila Debridat 3X dziennie i Esputicon. Nie widzialam
        wiekszej poprawy, wiec po miesiacu odstawilam Debridat zeby sie nie
        uzaleznil.Kolka przeszla, ale nadal ma problemy z robieniem kupki (raz na 3
        dni!). Ma prawie 7 mcy i nadal sie prezy i steka. a jak odchodza gazy to czasem
        poplakuje. Teraz podaje mu Lactulose, bo tez nam lekarz zalecil, ale bez
        wiekszych rewelacji. Wiec tez staram sie ograniczyc,zeby nie bylo uzaleznienia.
        • stycz72 Re: prężenie 06.03.06, 15:49
          mój synek na szczęscie kupki robi regularnie. kolek nie ma, tylko to prężenie.
          mam nadzieję, że mu przejdzie, choć znajoma mnie pocieszyła, że jak nie
          przejdzie po 3 m-cu to bedzie trwało kolejne 3 czyli do pół roku. a mnie jest
          szkoda synka, bo widać, że go to meczy.
    • kasiap1981 Re: prężenie 06.03.06, 15:56
      A probowalas mu podawac herbatke koperkowa. Nam lekarz zalecal, ale Jas nie
      akceptowal butelki
      • stycz72 Re: prężenie 06.03.06, 16:01
        podawalismy koperek, ale to było bez sensu, bo powoduje on produkcję gazów a
        esputicon ich uwalnianie więc zrezygnowaliśmy. mam tylko nadzieję, że mu to
        niedługo przejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka