Dodaj do ulubionych

Czyżby cód maść na rozstępy !!!!

13.03.06, 19:52
Witam moim koszmarek jak wiekszosci są rozstępy mam je na pośladkach ale co
odziwo w ciąży nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Dziś kupiłam w aptece maść
cepan, ale przeglądając fora inne gdzie ludzie katrze borykają sie z
rozstępami, wyczytałam, że jest jakaś cód maść, skład to urea 40,0 i lekobasae
200,0 jeśli ktoś chce więcej pocytać to daje link
www.sfd.pl/temat131700_strona1/
Te maśc wydają tylko na recepte trzeba iśc do rodzinnego i powiedzieć by
wypisał taką maśc z takimi składnikami i proporcjami co napisałam, tylko na
jedej recepcie nie może się znajdować wiecej niż 200 ml specyfiku kosztuje on
10-12 zł w zależnosci od apteki, opinie ludzi po zastosowaniu tej masci są
rewelacyjne widać różnice po 2 dniac jutro skace do lekarza, a jeśli rodzinny
będzie robił problemy, to dermatolog przepisze bez problemu, najwazniejszy
skłądnik tej masci to mocznik głęboko nawilżający, ma działanie złuszczające i
wybielające. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • faq cudow nie ma.. 13.03.06, 20:05
      uryno terapia jakas? rozstepow sie nie da zlikwidowac, co najwyzej sie rozjasnia
      z czasem - to zwykla blizna jest po rozejsciu sie wlokien kolagenowych, nie
      przywrosisz im pierwotnej struktury, chocbys na rzesach stanela. Czlowiek to nie
      jaszczurka..
      • guruburu Re: cudow nie ma.. 13.03.06, 20:16
        Cudów nie ma ale może choć códy wink))
        • faq :))) a ja sie powstrzymalam ;))))) !! n/tx 13.03.06, 20:18
      • falka32 Re: cudow nie ma.. 17.03.06, 09:35
        faq, niestety nie urynoterapia. Mocznik (urea) to znany i powszechnie stosowany
        składnik silnie nawilżający w kosmetyce. Jest w większości dobrych kremów
        nawilżających. Kremy z mocznikiem są naprawdę super, jeżeli jest w przyzwoitym
        stężeniu. tylko nikt nie wywala go jako składnika aktywnego na front opakowania
        wołami, bo nazwę ma niepolityczną, więc będzie np. napisane "unikany kompleks
        nawilżający" albo "wyjątkowa formuła nawilżająca" albo "algi oceaniczne" (i alg
        będzie w składzie jakiś śladowy ułamek, dla formalności a i tak działał będzie
        mocznik big_grinDDDD)
        • faq byc moze,byc moze 19.03.06, 07:09
          political correctness wszak wszedzie a mocznik ostatnie ogniwo rozpadu smile jak to
          do kosmetykow sprzedac
          Ale nie zmienia to faktu, ze na rozstepy - skoro juz sa, to nie ma zmiluj,
          rozjasnic i polubic, czy jak?
    • j04nn4 Zrobiłam błąd ortograf. i co zlinczujecie mnie za 13.03.06, 21:00
      to a wy co jesteście idealne nie mylicie się. Skoro jesteście tak wyedukowane
      to powinnyście wiedzieć, że nawet twórca polskiego słownika ortograficznego
      publicznie przyznał się do tego, że sam popełnia błedy ortograficzne, i że nie
      ma osoby idealnie piszącej. Mam wrażenie, że na tym forum juz podstawą nie jest
      pomaganie ale krytykowanie każdego za wszystko jak ktoś zrobi błąd jak ktoś
      napisze coś nie po waszej myśli, itd. Jetście co niektóre tu upierdliwie
      czepiające się do wszystkiego jak stare dewoty tylko w młodej skórze wspołczuje
      wam zgoszkniałe za młodu jak wy wychowacie swoje pociechy.
      • faq Re: Zrobiłam błąd ortograf. i co zlinczujecie mni 13.03.06, 22:13
        za lincz to Ty sie zdaje sie zabierasz... no coz, co kto wieczorami lubi..
        sie zaperzylas, a szkoda
      • monique222 Re: Zrobiłam błąd ortograf. i co zlinczujecie mni 18.03.06, 23:31
        ja zauważyłam od dawna, że niektóre nie mają co robić chyba tylko sprawdzać
        błędy..
    • liv-ia Re: Czy mozna z mocznikiem? 16.03.06, 23:45
      tylko czy taka masć jest bezpieczna przy karmieniu?
      nie znam się........
      • piekielna24 Re: Czy mozna z mocznikiem? 18.03.06, 21:54
        Hej i dzieki za jakąs nową radę na te paskudne rozstępy. Spróbuję, bo moje też
        nie zjaśniały jeszcze tak jak bym tego chciała. Ogólnie chyba taki krem przyda
        sie jeszcze żeby do lata zadbać o skórę na kolanach i łokciach. Pozdrawiam.
        Aaaaaa, a tą krytyke zlej.
        • guruburu Re: Czy mozna z mocznikiem? 19.03.06, 07:51
          alez ja tez robie bledy i to niestety duzo, glownie z niechlujstwa wink A
          zwróciłam uwagę raczej w sposób żartobliwy a nie - nachalny. Poza tym nie
          zajmuję sie wytykaniem blędów ortograficznych - to był chyba moj 'pierwszy raz'
          albo coś koło tego. Tylko są 'błędy' i 'błendy' smile Mogłabyś jeszcze raz
          spojrzeć na temat swojego wątku i byś się sama uśmiała z siebie a nie
          zapowietrzała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka