Dodaj do ulubionych

przechowywanie pokarmu

15.03.06, 13:27
witam!
moj Maluszek ma 3 tygodnie a ja niestety musze zaczac Ją opuszczac na kilka
godzin w tygodniu i w zwiazku z tym zastanawiam sie ile mozna trzymac
odcicagniety pokarm? nie pogardze i innymi radami zwiazanymi np ze sciaganiem
pokarmu, moze jakis dobry laktator macie na oku? kupilismy canpol babies ale
jest do kitu, pomijam juz fakt ze po sterylizacji nakretka do buteleczki sie
zdezelowalasad((
zgory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gacusia1 Re: przechowywanie pokarmu 15.03.06, 15:44
      Nizej masz taki sam watek!!!
    • majan2 Re: przechowywanie pokarmu 15.03.06, 15:55
      Polecam laktotaor Aventu-po wielu , wielu sterylizacjach jest w niezmienionym
      stanie. w lodwoce pokarm gora 48 godzin.
    • gaba36 Re: przechowywanie pokarmu 15.03.06, 16:02
      Ja używałam Avent Isis, oprócz wysokiej ceny nie ma dla mnie wad, ściąga super.
      Co do pokarmu to pokarm ściągniety można przechowywać w temperaturze pokojowej
      do 12 godzin. Ja również pracuję popołudniami od kiedy Mała miała 3 miesiące i
      zostawałam mężowi odciągniętą buteleczkę. W lodówce można chyba trzymać bez
      zamrażania do 48 godzin.
      Pozdrawiam.
      • luna333 Re: przechowywanie pokarmu 15.03.06, 16:04
        co do przechowyania pokarmu
        www.bonamater.waw.pl/poradnia_laktacyjna_warto.php
      • gaba36 Re: przechowywanie pokarmu 15.03.06, 16:05
        Zapomniałam jeszcze dodac, że co do pokarmu z lodówki, to jeżeli jedna porcja
        nie wystarczy to najpierw trzeba podgrzać a potem dopiero zlać razem pokarm z
        różnych "odciągnięć". Ponieważ tego nie robiłam to nie mam doświadczenia, tak
        przynajmniej radzili doradcy laktacyjni.
    • martina.15 Re: przechowywanie pokarmu 15.03.06, 19:15
      -przechowuj w zamrazarce, w malych porcjach, najlepiej takich ile sciagniesz.
      - nie wolno mieszac mlek sciaganych z roznych czasow ani jednego rozmrozonego
      dolewac do swiezo rozpuszczonego!!!!!! najpierw podajesz mleko z jednej porcji,
      jezeli cos zostanie wylewasz, jezeli potrzeba wiecej podajesz calkiem nowa porcje
      -ja uzywam woreczkow do przechowywania, wszystkie opisuje (powinno sie podawac
      najstarsze mleko, zeby sie nie zmarnowalo), zamrazam. sciagam laktatorem recznym
      medeli i czasami "dodaje" reka. sciagam calkowicie z piersi ostatnio oproznianej
      i czesc z tej drugiej, chociaz czasami i ta oprozniam do konca. sa podobno dwa
      sposoby sciagania: 15-15 i 7-7.5-5.3-3 co oznacza- sciaganie 15 minut z jedej
      piersi, 15 z drugiej lub 7z jednej, 7 z drugiej, 5 z jednej itd. ja wole zmiane.
      sciagam na raz od 60 do 90 ml, dodaje sobie laktacji herbatka na laktacje.
      -rozmrazasz wkladajac w naczynie z ciepla woda. nigdy nie gotuj ani nie uzywaj
      temperatury powyzej 50 st bo wtedy mleko traci swoje wartosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka